Skip to main content

Arhiva TVR: „Nunta” de A. P. Cehov, în regia lui Beatrice (Bleonţ) Rancea, astăzi, la TVR 2

 
Nunta, Cehov
Nunta, Cehov

Nunta, CehovLa împlinirea a 155 de ani de la naşterea lui A. P. Cehov, Casa de Producţie TVR a programat spre difuzare, pe tot parcursul anului 2015, piese ale cunoscutului dramaturg rus.

Publicitate

Teatrul Naţional de Televiziune a programat astăzi, de la ora 20.10, la TVR 2, una dintre creaţiile lui A.P. Cehov – „Nunta”.

Regia artistică este semnată de Beatrice (Bleonţ) Rancea, care, la momentul montării spectacolului (premiera tv: 1994), era studentă a Academiei de Teatru şi Film (în prezent, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”), la clasa profesorilor Tudor Mărăscu şi Mihai Manolescu.

Alături de spectacole valoroase din Arhiva de Aur TVR, telespectatorii vor putea urmări şi ecranizările altor capodopere cehoviene, printre care „Salonul 6” (regia: Vitalie Lupaşcu) şi „Trei surori” (regia: Dominic Dembinski, preluare de la Teatrul de Stat din Constanţa).

UNATC împlineşte 65 de ani de existenţă

Anul acesta U.N.A.T.C. împlineşte 65 de existenţă, fiind înfiinţat în 1950 sub numele de Institutul de Artă Cinematografică şi Institutul de Teatru „I.L. Caragiale” (I.A.T.C.).

Spectacolul cu piesa „Nunta”, pe care telespectatorii o pot urmări la TVR 2 este o producţie A.T.F. şi reprezintă una dintre mărturiile celor care au absolvit studiile prestigioasei instituţii de învăţământ superior dedicate teatrului şi filmului.

Despre piesa "Nunta", de A.P. Cehov

Drama îi are în centru pe Daşenka şi pe Epaminond Maximovici Aplombov, mirii unei nunţi care se transformă treptat într-un spaţiu de conflicte, mai mult sau mai puţin declarate, între ceilalţi participanţi la „fericitul” eveniment.

Părinţii miresei, Nastasia Timofeevna şi Evdokim Zaharovici Jigalov, se pârăsc reciproc în faţa propriei fiice, iar mirele devine furios atunci când pretenţiile lui şi promisiunile socrilor rămân neonorate. Totul însă pare să fie uitat atunci când la nuntă îşi face apariţia un mult-aşteptat dar fals general...

În distribuţie: Marilena Chelaru, Luminiţa Militaru, Carmen Stanciu, Mădălina Tulinescu, Cezar Boghină, Ionuţ Brancu, Marius Capotă, Zoltan Lovaş, Cristian Nicolae, Alexandru Pop, Robert Radoveneanu, Dorin Rîmbu, Vasile Toma şi instrumentiştii: Mihai Turcitu, Săndel Fircă şi Mihai Ion.

„Nunta” de A. P. Cehov (premiera tv: 1994)

  • Decor: arh. Theodora Dinulescu.
  • Director de imagine: Beatrice Drugă. Regia artistică tv: Domniţa Munteanu
  • Asistenţi regie: Corina Constantinescu, Mihnea Danet
  • Regia artistică: Beatrice (Bleonţ) Rancea
  • Producţie A.T.F. distinsă cu premiul „Alexandru Giugaru” la Festivalul Veseliei (1993).
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Elena Elena
    Foarte frumos. Nu l-am prins de la inceput, dar a fost distractiv.
  • abdu rehab abdu rehab
    Bravo TVR!!! *Aplauze Frenetice*

    Inca o Piesa de Teatru Reluata Pe Caseta VHS din Lipsa de Productii. "Casa de Productii TVR" este un Oximoron, Pentru ca TVR nu Produce Nimic Chiar daca ne Ia Banii cu Japca cu Taxa TVR. si TVR-ul se mai mira de ce si Posturile de Desene Animate (Cartoon Network, Disney, Minimax) ajung sa Traga o Bataie de neuitat, Asa-Zisei "Televiziuni Nationale". numai Chestii Prafuite din Arhiva de Mult Uitata mai Poate sa dea TVR-ul ca sa vada Oamenii ca inca mai Exista. si a mai Zis si Stelian Tanase ca TVR-ul = BBC-ul Romaniei. pai Daca BBC = este Doar un Canal Prafuit batut in Audiente si de de Posturile de Desene Animate, atunci da, TVR-ul este chiar BBC-ul Romaniei. Singura data Romanii sau uitat Vreodata pe TVR, a Fost Doar cand se Dadea Dallas, sau Desene Animate (Sailor Moon, Timon si Pumba) Dimineata (Personal eu am Vazut Timon si Pumba, si doar Atunci am Vazut TVR). in Rest, TVR-ul Practic Vorbind, nu a Existat Pentru Ochiul Public. Cat de Curand, TVR-ul se va Bate la Audiente cu Tele7ABC.

Trimite un comentariu

sus