Skip to main content

CAZUL MEDIAPRO. Trei oameni rămân în arest 30 de zile. Trei, printre care și Cosmin Ion, sunt în arest la domiciliu. Ceilalți sunt sub control judiciar

 

foto-mediafax

Publicitate

Din cei 11 oameni care au stat în arest 60 de zile, trei rămân reținuți, iar trei sunt în arrest la domiciliu. Pentru ceilalți cinci s-a luat măsura controlului judiciar, potrivit informațiilor Paginademedia.ro de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

Măsurile au fost luate în cazul celor 11 persoane după 60 de zile în arest preventiv, potrivit informațiilor Paginademedia.ro.

Rămân în arest preventiv:

- Silviu Vâju
- Eugenia Bălan
- Lucia Adăscăliței

Măsura arestului la domiciliu s-a luat pentru:

- Cosmin Ion
- Corina Medeleanu
- George Dinu

Au fost eliberați, însă sunt sub control judiciar:

- Andreea Stănculescu
- Dănuț Puiu
- Elena Niță
- Mihai Toderiuc
- Elena Calapereanu

Cele 11 persoane din cazul MediaPro au fost reținute la începutul lunii decembrie. În urmă cu o lună (după cum Paginademedia.ro a scris aici), a fost luată decizia prelungirii măsurii de arest preventiv cu încă 30 de zile, măsură care a expirat la sfârșitul săptămânii trecute.

Detalii despre Cazul MediaPro – 11 persoane au fost reținute în decembrie

La începutul lunii decembrie, 11 persoane erau reținute pentru 30 de zile în dosarul MediaPro. Acuzația: evaziune fiscală și spălare de bani, cu un prejudiciu adus statului de aproximativ 6.000.000 de lei, reprezentând TVA și impozit pe profit.

LIsta celor 11 reținuți atunci în cazul MediaPro:

- Medeleanu Corina - director financiar studiourile mediapro

-Andreea Stănculescu - chief operating officer la studiourile Mediapro.

- Eugenia Bălan - director în cadrul Studiourilor.

- Ion Cosmin Andrei - fost director în cadrul studiourilor și fiul Ruxandrei Ion. Cosmin Ion, fost șef al MediaPro Entertainment, a părăsit grupul Pro, alături de mama sa, în luna februarie a acestui an, după cum paginademedia.ro a scris AICI.

- Lucia Adăscăliței - Analist financiar MediaPro, în perioada decembrie 2007 - martie 2014, potrivit informațiilor postate pe contul de LikedIn.

- Dănuț Puiu

- Elena Niță

- George Dinu

- Vâju Silviu Relu

- Elena Calapereanu

- Mihai Toderiuc - director operațional la Studiourile MediaPro. El are o experiență în cadrul grupului Pro ce începe din anii 2000. Toderiuc a fost inclusiv Business Manager în cadrul Central Europnean Media Enterprises (CME), compania-mamă a Pro TV, potrivit informațiilor de pe contul de LinkedIn.

Potrivit procurorilor, în perioada 2009-2014, Silviu Relu Vîju, Cosmin Andrei Ion, Eugenia Bălan și Corina Medeleanu, în calitate de persoane cu funcții de conducere/administrare în cadrul a trei societăți comerciale de profil "media", cu complicitatea celorlalți inculpați, au dispus înregistrarea în evidența contabilă a acestor societăți și declararea fiscală a numeroase facturi care nu au la bază operațiuni reale de achiziție, provenind de la un număr mare de societăți comerciale, de tip "fantomă".

"O parte din sumele înscrise în facturile sus-menționate erau transferate în conturile bancare ale societăților emitente (reprezentând 'comisionul' pentru 'serviciile de facturare prestate de aceste societăți' și, eventual, TVA-ul — de unde erau retrase în numerar de reprezentanții acestora), iar pentru restul sumelor erau întocmite chitanțe fictive, fără ca sumele înscrise în acestea să fie ridicate efectiv din casieria celor trei societăți comerciale de profil media, servind, în realitate, la remunerarea suplimentară a unor angajați din cadrul acestora"

Citește și:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu