Skip to main content

CAZUL MEDIAPRO. Trei oameni rămân în arest 30 de zile. Trei, printre care şi Cosmin Ion, sunt în arest la domiciliu. Ceilalţi sunt sub control judiciar

 
foto-mediafax
foto-mediafax

foto-mediafax

Publicitate

Din cei 11 oameni care au stat în arest 60 de zile, trei rămân reţinuţi, iar trei sunt în arrest la domiciliu. Pentru ceilalţi cinci s-a luat măsura controlului judiciar, potrivit informaţiilor Paginademedia.ro de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Măsurile au fost luate în cazul celor 11 persoane după 60 de zile în arest preventiv, potrivit informaţiilor Paginademedia.ro.

Rămân în arest preventiv:

- Silviu Vâju
- Eugenia Bălan
- Lucia Adăscăliţei

Măsura arestului la domiciliu s-a luat pentru:

- Cosmin Ion
- Corina Medeleanu
- George Dinu

Au fost eliberaţi, însă sunt sub control judiciar:

- Andreea Stănculescu
- Dănuţ Puiu
- Elena Niţă
- Mihai Toderiuc
- Elena Calapereanu

Cele 11 persoane din cazul MediaPro au fost reţinute la începutul lunii decembrie. În urmă cu o lună (după cum Paginademedia.ro a scris aici), a fost luată decizia prelungirii măsurii de arest preventiv cu încă 30 de zile, măsură care a expirat la sfârşitul săptămânii trecute.

Detalii despre Cazul MediaPro – 11 persoane au fost reţinute în decembrie

La începutul lunii decembrie, 11 persoane erau reţinute pentru 30 de zile în dosarul MediaPro. Acuzaţia: evaziune fiscală şi spălare de bani, cu un prejudiciu adus statului de aproximativ 6.000.000 de lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit.

LIsta celor 11 reţinuţi atunci în cazul MediaPro:

- Medeleanu Corina - director financiar studiourile mediapro

-Andreea Stănculescu - chief operating officer la studiourile Mediapro.

- Eugenia Bălan - director în cadrul Studiourilor.

- Ion Cosmin Andrei - fost director în cadrul studiourilor şi fiul Ruxandrei Ion. Cosmin Ion, fost şef al MediaPro Entertainment, a părăsit grupul Pro, alături de mama sa, în luna februarie a acestui an, după cum paginademedia.ro a scris AICI.

- Lucia Adăscăliţei - Analist financiar MediaPro, în perioada decembrie 2007 - martie 2014, potrivit informaţiilor postate pe contul de LikedIn.

- Dănuţ Puiu

- Elena Niţă

- George Dinu

- Vâju Silviu Relu

- Elena Calapereanu

- Mihai Toderiuc - director operaţional la Studiourile MediaPro. El are o experienţă în cadrul grupului Pro ce începe din anii 2000. Toderiuc a fost inclusiv Business Manager în cadrul Central Europnean Media Enterprises (CME), compania-mamă a Pro TV, potrivit informaţiilor de pe contul de LinkedIn.

Potrivit procurorilor, în perioada 2009-2014, Silviu Relu Vîju, Cosmin Andrei Ion, Eugenia Bălan şi Corina Medeleanu, în calitate de persoane cu funcţii de conducere/administrare în cadrul a trei societăţi comerciale de profil "media", cu complicitatea celorlalţi inculpaţi, au dispus înregistrarea în evidenţa contabilă a acestor societăţi şi declararea fiscală a numeroase facturi care nu au la bază operaţiuni reale de achiziţie, provenind de la un număr mare de societăţi comerciale, de tip "fantomă".

"O parte din sumele înscrise în facturile sus-menţionate erau transferate în conturile bancare ale societăţilor emitente (reprezentând 'comisionul' pentru 'serviciile de facturare prestate de aceste societăţi' şi, eventual, TVA-ul — de unde erau retrase în numerar de reprezentanţii acestora), iar pentru restul sumelor erau întocmite chitanţe fictive, fără ca sumele înscrise în acestea să fie ridicate efectiv din casieria celor trei societăţi comerciale de profil media, servind, în realitate, la remunerarea suplimentară a unor angajaţi din cadrul acestora"

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Bogdan Bogdan
    Mama lor de hoti, la puscarie cu toti!
  • eu eu
    camelia ivascu nu mai lucreaza in trust. cel putin eu asa stiu. Petrisor, stii ceva de persoanele sus mentionate?
  • mmm mmm
    despre camelia oana ivascu nu se spune nimic?
  • eu eu
    si despre Roxana Grigoruta, Liliana Serban, Liana Petrovici si Adrian Sarbu ce se mai stie?

Trimite un comentariu

sus