Skip to main content

Comunicatul de presă al lui Adrian Sârbu, după reţinerea de 24 de ore: "Cazul MEDIAFAX, fabricat la comanda lui Pontaghiţă"

 
Adrian Sârbu
Adrian Sârbu

Screen Shot 2015-02-02 at 9.51.42 PMAdrian Sârbu, acţionarul majoritar al Mediafax Group, s-a aflat, în această după-amiază, la Parchetul General, pentru audieri.

Publicitate

În urmă cu puţin timp, acesta a fost reţinut pentru 24 de ore de Parchetul ICCJ. Fondatorul Pro TV afirmă că dosarul MEDIAFAX are ca scop distrugerea instituţiilor media pe care le-a construit în ultimii 25 de ani, potrivit unui comunicat de presă publicat de agenţia de presă Mediafax.

Redăm integral declaraţia lui Adrian Sârbu:

"Cazul Mediafax - Adrian Sârbu, fabricat la comanda lui Pontaghiţă şi a camarilei lor, are drept scop distrugerea Mediafax, Gândul, Ziarul Financiar, instituţii media pe care le-am construit în ultimii 25 de ani şi pe care le-am menţinut independente politic.

Scenariul pe care il execută procurorii, inspectorii DGAF, ANAF şi poliţiştii de urmărire penală, toţi sprijiniţi copios de SRI, urmăreste punerea sub urmărire penală a unor persoane din managementul companiilor mele sub învinuiri neprobate, arestarea şi forţarea lor sub şantajul menţinerii în arest pentru a mă denunţa drept marele instigator la evaziune fiscală şi spălare de bani al României, aşa cum Ponta a indicat în ieşirile lui publice încă de acum 1 an. În plan public, informaţii din dosar sunt transmise diverselor oficine de propaganda Pontaghiţă cunoscute sau acoperite, pentru a forţa decizia judecătorilor care trebuie să aprobe mandatul.

Un caz tipic de terorism de stat asupra unor instituţii media împinse spre lichidare sau vânzare către grupuri de interese politice, caz prezentat publicului drept o glorioasă acţiune anti-evaziune şi spălare de bani.

În aceste circumstanţe, singura mea apărare este evidenţa bunului simţ:

În ultimii 25 de ani, am avut şansa, puterea şi talentul de a construi instituţii private de statură publică, PRO TV, CME, Mediapro, Mediafax, etc, care au angajat zeci de mii de români, oferindu-le oportunitatea unei cariere. Am respectat legile acestei ţări, am promovat principii stricte de guvernanţă corporatistă şi nu am încurajat niciodată spiritul infracţional în companiile mele. Am creat generaţii de profesionişti. Am lucrat simultan cu sute de manageri, delegând, împărţind cu ei ideile mele şi ceea ce am câştigat. Am fost singurul român care a avansat în poziţia de CEO al unei companii publice americane. Am creat sute de milioane de dolari valoare pentru acţionarii mei şi pentru mine. Companiile aflate sub controlul sau managementul meu au plătit numai în ultimii zece ani sute de milioane de euro taxe către statul român.

Faptul că am ajuns obiectul defăimării unor impostori îmbătaţi de putere nu mă emoţionează. Cred cu tărie în statul de drept, în libertatea presei, în dreptul fiecărui om de a fi apărat de lege, dar şi în obligaţia fiecăruia de a se supune legilor acestei ţări. Începând cu mine. Preocuparea mea astăzi este în primul rând menţinerea în activitate a companiei Mediafax şi asigurarea unor condiţii decente de muncă pentru oamenii aflaţi sub o nedreaptă presiune financiară şi psihică în această campanie de represalii".

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • @lili @lili
  Darling Lili, dar cine te oprea sa nu te angajezi la antene. tot pe DA, dar mai putini bani. mediafax nu e obligatoriu in viata. obligatoriu in viata este sa plantezi un copac, sa cresti un copil, sa nu furi, sa nu minti etc.
  plus ca din banii luati pe DA, puteai sa-ti platesti singura taxe. Te inscriai la case de pensii stat sau privat, si orice alte economii/asigurari dorite. daca nu stiai asta, mai bine ca nu te-au angajat, ca scadea nivelul IQ al agentiei.
 • irissa irissa
  Cum ar zice cineva de pe fb:" Daca Sarbu ar avea o fata de 25 de ani numele ei ar fi Evaziunea" :)
 • Lili Lili
  NU erai angajat in Mediafax daca, dupa ce trecusei cu succes de interviuri, nu acceptai sa fi platit pe drepturi de autor, ci solicitai sa primesti banii pe contract de munca.
  Drepturile de autor erau criteriu de eliminare la angajare.
 • marin marin
  este rusinos că un om de calibrul să a ajuns asa. stiți există un episod din serialul sitcom "La Bloc" mi se pare difuzat de ziua lor de întâi decembrie un pamflet adevărat în care cu adevărat se gândeste liber unii ar crede că este prostesc în care domn' sârbu joacă direct propriu rol căutați în site-ul lor cu plată unde sunt filmele pe youtube nu veți găsi nimic ce să zic acesta este spectacolul stirilor povestea continuă si istoria se scrie permanent dacă nu îl aresta acum putea fi arestat la revoluție când a încercat si a reusit să îl răstoarne pe dictator, conspirația intermațională operațiunea nume de cod "89' Europa"

Trimite un comentariu

sus