Skip to main content

Consiliul pentru Combaterea Discriminării a respins plângerea făcută de Adrian Năstase împotriva jurnalistului Attila Biro, de la Gândul.info

 
Attila Biro Gandul
Attila Biro Gandul

Attila Biro Gandul​​CNCD a respins plangerea facuta de Adrian Nastase impotriva jurnalistului Gandul Attila Biro.

Publicitate

Colegiul director al institutiei a decis astazi ca articolele reclamate de fostul premier nu sunt discriminatorii, au declarat pentru HotNews.ro surse oficiale.

Amintim ca Adrian Nastase a sesizat CNCD cu privire la doua articole semnate Attila Biro, unul intitulat “Cat a platit MAE din bani publici pentru evenimentul la care a conferentiat fostul premier Adrian Nastase, condamnat pentru coruptie”.

Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) s-a pronuntat astazi, 3 februarie 2015, cu privire la sesizarea depusa de Adrian Nastase impotriva jurnalistului Gandul Attila Biro.

Surse oficiale au declarat pentru HotNews.ro ca CNCD a decis, cu majoritate de voturi, ca articolele sesizate nu sunt discriminatorii si se incadreaza in limitele dreptului la libertatea de exprimare a jurnalistului.

Potrivit surselor HotNews.ro, Colegiul director a decis ca orice persoana care a fost condamnata are dreptul la reabilitare si dreptul la munca, insa in articolele sesizate jurnalistul a criticat Ministerul Afacerilor Externe pentru ca l-a invitat pe Adrian Nastase la un eveniment, ceea ce este in limitele libertatii de exprimare si nu reprezinta discriminare.

In plus, Nastase avea instrumentul dreptului la replica, pentru a gestiona o astfel de situatie, au argumentat membrii CNCD, potrivit surselor citate.

Adrian Nastase a depus pe 21 octombrie o plangere la CNCD, in care l-a reclamat pe Attila Biro pentru doua articole in care ziaristul a relatat despre participarea sa la un eveniment al Ministerului Afacerilor Externe, potrivit gandul.info. Nastase a scris urmatoarele in plangerea trimisa catre CNCD:

"Pe site-ul gandul.info, a fost publicat in data de 16 octombrie 2014, un articol intitulat , sub semnatura lui Biro Attila. Ulterior, la 13 octombrie 2014, acelasi jurnalist a publicat articolul <Nastase, invitat de MAE sa conferentieze. Invataturile unui fost premier inchis pentru coruptie catre tinerii diplomati. Secretar de stat: Helmut Kohl a avut conferinte dupa condamnare>.

Consider ca aceste articole incalca principiul nedescriminarii, afectand dreptul meu la libera exprimare si pe cel referitor la activitatea profesionala, in conditiile in care sentintele judecatoresti care m-au vizat nu contin nici un fel de limitare in aceasta privinta.

De aceea, va rog sa examinati continutul articolelor mentionate (pe care le anexez) si sa exprimati un punct de vedere".

Citeste si:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus