Skip to main content

CSM sesizează Inspecţia Judiciară după declaraţiile lui Adrian Sârbu

 
Adrian Sârbu
Adrian Sârbu

Foto: Mediafax
Foto: Mediafax

Publicitate

Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat Inspecţia Judiciară ca urmare a declaraţiilor lui Adrian Sârbu referitoare la "activităţile desfăşurate în dosarul Mediafax, instrumentat la nivelul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie", anunţă agenţia de presă Mediafax.

"Ca urmare a afirmaţiilor lansate în spaţiul public de domnul Adrian Sârbu, acţionar majoritar al Mediafax Group, în cuprinsul cărora a făcut mai multe referiri la activităţile desfăşurate în dosarul “Mediafax”, instrumentat la nivelul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, conducerea Consiliului Superior al Magistraturii, în temeiul art. 30 alin 1 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, a sesizat Inspecţia Judiciară în vederea efectuării verificărilor necesare pentru a stabili dacă şi în ce măsură a fost adusă atingere independenţei şi imparţialităţii procurorilor PICCJ, precum şi dacă a fost adusă atingere independenţei sistemului judiciar în ansamblul său", precizează CSM într-un comunicat.

De asemenea, CSM "solicită tuturor factorilor implicaţi să aibă în vedere faptul că sunt în desfăşurare proceduri judiciare şi este necesar să fie respectată obligaţia de rezervă ce incumbă fiecărei persoane pentru a se evita prejudicierea unor instituţii fundamentale ale statului de drept".

Adrian Sârbu a fost reţinut, luni seară, pentru 24 de ore, de Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus