Skip to main content

Evaluarea şefilor din TVR: Cristian Zgabercea şi Claudiu Lucaci vor fi în continuare manageri

 
Claudiu Lucaci
Claudiu Lucaci

Claudiu LucaciProcesul de evaluare a şefilor din TVR s-a încheiat, toţi managerii din instituţie, între care se numără Cristian Zgabercea, Claudiu Lucaci, Liviu Nicolescu, Irina Radu şi Gabriel Gherghescu, urmând să îşi continue activitatea ca şi până în prezent, au declarat, pentru Mediafax, surse din SRTv.

Publicitate

Consiliul de Administraţie (CA) al Societăţii Române de Televiziune (SRTv) a decis, în luna noiembrie 2014, să demareze procedurile pentru evaluarea personalului de management şi a personalului de execuţie din Televiziunea Română, mai relatează Mediafax.

Astfel, într-o primă etapă a fost evaluat managementul din TVR, iar, într-o a doua etapă, este evaluat personalul de execuţie din Televiziunea Română.

Mai multe surse din TVR au declarat, pentru Mediafax, că toţi managerii din instituţie care sunt implicit şi membri ai Comitetului Director al SRTv au trecut cu bine de evaluare. Ei au obţinut peste 75 de puncte din 100 de puncte la cele două etape ale evaluării (proiectul de management şi interviul comisiei de concurs).

Astfel, printre cei care au obţinut punctajele necesare pentru a fi în continuare manageri în TVR se numără şi membrii Comitetului Director al SRTv, între care: Cristian Zgabercea, coordonator cu atribuţii de producător general, Claudiu Lukacsi (Claudiu Lucaci), coordonator cu atribuţii de director al Direcţiei Ştiri, Liviu Nicolescu, coordonator cu atribuţii de director al Direcţiei Studiouri Centrale, Irina Radu, coordonator cu atribuţii de director al Direcţiei Programe, şi Gabriel Gherghescu, coordonator cu atribuţii de director al Departamentului TVR 1.

În schimb, managerii interimari nu au fost evaluaţi, întrucât funcţiile ocupate de aceştia urmează să fie scoase la concurs, au declarat sursele citate.

Astfel, printre cei care nu au fost supuşi acestei proceduri de evaluare se numără Răzvan Bucuroiu, care ocupă interimar funcţia de coordonator cu atribuţii de director al Departamentului TVR 2, şi Camelia Pătru, interimar în funcţia de coordonator cu atribuţii de director al Departamentului Economic. De asemenea, nu a fost evaluat Mircea Neacşa, aflat interimar în funcţia de coordonator cu atribuţii de director al TVR 3.

Pe de altă parte, au trecut cu bine de evaluare şi Cristina Leorenţ, coordonatorul cu atribuţii de director al Departamentului TVR Internaţional, dar şi şefii studiourilor teritoriale ale SRTv: Carmen Olaru, coordonator cu atribuţii de director al TVR Iaşi, Dietlinde Dinesz, coordonator cu atribuţii de director al TVR Timişoara, Romeo Couţi, coordonator cu atribuţii de director al TVR Cluj, Elena Anca Dindirică, coordonator cu atribuţii de director al TVR Craiova, Cristian Radu Georgescu, coordonator cu atribuţii de director al TVR Târgu-Mureş.

Procesul de evaluare continuă în TVR la nivelul personalului de execuţie din Televiziunea Română.

De asemenea, după anunţarea rezultatelor oficiale, urmează perioada de depunere a contestaţiilor.

Posturile ocupate de cei care nu au reuşit să obţină 75 de puncte în urma examinării urmează să fie scoase la concurs.

Într-o scrisoare deschisă, adresată pe 13 februarie colegilor săi din SRTv, Adrian Bucur, jurnalist şi membru al Consiliului de Administraţie al SRTv, a spus că evaluarea managerilor din TVR, organizată în această perioadă, a intrat într-o fază critică, iar asupra sa, în calitatea de membru în comisii de evaluare a directorilor televiziunii publice, s-au făcut presiuni.

Ulterior, într-un comunicat remis Mediafax, cinci membri ai CA al SRTv, respectiv Cătălin Blebea, Claudiu Brînzan, Raico Cornea, Adrian Bădescu şi Florin Condurăţeanu, i-au solicitat lui Stelian Tănase, şeful TVR, şi Comisiilor de Cultură din Parlament să verifice afirmaţiile făcute de Adrian Bucur.

"Afirmaţiile publice ale dlui Bucur, de care ne desolidarizăm în totalitate, nu fac decât să creeze o stare tensionată în interiorul SRTV într-un moment dificil pentru postul public de televiziune. În acest sens, solicităm preşedintelui-director general, Stelian Tănase, precum şi Comisiilor de Cultură din Parlament să verifice afirmaţiile dlui Bucur şi să ia măsurile care se impun", au spus Cătălin Blebea, Claudiu Brînzan, Raico Cornea, Adrian Bădescu şi Florin Condurăţeanu.

Evaluările ar urma să fie realizate anual în TVR, ca urmare a procesului de restructurare de personal care s-a desfăşurat în anii trecuţi în Televiziunea Română.

În anul 2013, Televiziunea Română a fost marcată de procesul de concediere colectivă. Astfel, în urma selecţiei de personal realizate în 2012, pe vremea fostului preşedinte-director general al SRTv Claudiu Săftoiu, la începutul anului 2013 au fost concediaţi 619 angajaţi.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • nadia nitov nadia nitov
  asa este! unul n-a dat vreun concurs pe bune vreodata in viata lor, asta daca nu cumva linguseala, abuzul si jucatul cu trabucul pe sub birouri n-o insemna pentru ei CONCURS!
 • Laura Filip Laura Filip
  Foarte la obiect si util articolul dumneavoastra, mai asteptam si altele la fel de interesante
 • ștefan ștefan
  Condurățeanu nue individul care avea emisiuni pela Etno TV
 • trw trw
  toti, dar absolut toti asa zisii manageri enumerate mai sus sunt pile politice sau varfuri al clanurilor din TVR. oamenii astia nu au castigat un concurs pe bune in viata lor...professional nu valoreaza nici cat un sul de hartie igienica. daca maine se inchide tvr, niciunul dintre baietii si fetele astea nu isi gasesc de lucru nicaieri in audio-visual pentru simplul fapt ca nu au habar de meserie..au fraudat pana la varful profesiei dar nu s-au obosit nicodata sa invete bazele meseriei...
 • Cristina Sorele lui Lucaci Cristina Sorele lui Lucaci
  Bine ca nu l-au schimbat pe Lucaci. E un "manager numit politic" aproape fara pereche... Cred ca acum e usor trist. Au condamnat-o pe Ridzi si el era director de comunicare la ea in minister chiar atunci cand se faceau furaciunile..:))
 • Livia Pila Livia Pila
  Inca o palma peste gura spurcata si mincinoasa a lui Stelian Tanase clovnul si a noului lui tovarasi de faradelegi, Adrian Bucur. Desi cred ca penalul Zgabercea trebuia eliminat.Odata cu Tanase..

Trimite un comentariu

sus