Skip to main content

La patru ani de la ancheta Gazetei Sporturilor legat de Gala Bute, DNA cere ridicarea imunităţii Elenei Udrea

 
inma-awards_gazeta-sporturilor_gsp
inma-awards_gazeta-sporturilor_gsp

inma-awards_gazeta-sporturilor_gsp

Publicitate

Victorie pentru presă. Lansată ca o anchetă de Gazeta Sporturilor, subiectul banilor cheltuiţi pentru Gala Bute a ajuns apoi în atenţia DNA, iar astăzi, instituţia a cerut ridicarea imunităţii deputatului Elena Udrea, pe atunci ministru al Turismului.

Direcţia Naţională Anticorupţie arată, în cererea de avizare a urmăririi penale a deputatului Elenei Udrea, că aceasta este suspectată de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, cu obţinerea pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite, anunţă Mediafax.

Procurorii DNA au făcut 18 percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Prahova, Hunedoara şi Gorj, la sediile mai multor firme şi la persoane suspectate de fapte de corupţie, în dosarul "Gala Bute".

Nouă persoane au fost duse la audieri la sediul central al DNA, printre care primarul din Lupeni - Hunedoara, Cornel Resmeriţă, la Ştefan Lungu, fostul consilier al Elenei Udrea în perioada în care aceasta a fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, la Gheorghe Nastasia, fost secretarul general al MDRT, şi la omul de afaceri Adrian Gărdean, care controlează SC Termogaz Company SA.

UPDATE. Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja a fost reţinut, seara, de procurorii DNA, în dosarul "Gala Bute", pentru spălare de bani, evaziune fiscală şi complicitate la abuz în serviciu.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Bogdan V Bogdan V
    Acum chiar nu mai are cum sa scape... La puscarie cu aceasta nenorocita

Trimite un comentariu

sus