Skip to main content

Numeroase persoane le-au adus un omagiu victimelor de la Charlie Hebdo, la o lună după atac

 
Charlie Hebdo
Charlie Hebdo

Charlie HebdoNumeroase persoane le-au adus un omagiu, sâmbătă, la Paris, celor 12 victime ale atacului de la redacţia săptămânalului satiric Charlie Hebdo, la o lună după atentatul jihadist, scrie Mediafax, care citează Euronews.

Publicitate

La 7 ianuarie, doi bărbaţi înarmaţi şi care purtau cagule au pătruns în redacţia Charlie Hebdo, omorând 12 persoane, între care opt jurnalişti şi doi poliţişti.

Sâmbătă, la o lună după atacul comis de fraţii Said şi Cherif Kouachi, mai multe persoane au aprins lumănâri şi au depus flori în faţa clădirii, pentru a le aduce un omagiu victimelor.

"Este o zi în care să ne reculegem, să ne gândim la aceşti oameni care au murit pentru o prostie, pentru că un desen nu a făcut niciodată rău nimănui", subliniază Viviane.

Printre persoanele prezente s-a aflat şi un grup de elevi italieni, aflaţi în excursie la Paris. Profesorul lor a ţinut neapărat să îi aducă în acest loc devenit simbolic. "Suntem aici pentru a aduce un omagiu victimelor, dar şi Franţei care a răspuns în mod onorabil atacurilor. Eu predau filosofie şi am considerat că este important ca elevii mei să reflecteze la aceste probleme", a declarat profesorul.

Nu departe de acolo, sute de mesaje scrise după atentatele din Franţa, în memoria victimelor şi pentru libertatea presei, se găsesc în continuare în piaţa Republicii. "Francezii par să fi fost foarte afectaţi de ceea ce s-a întâmplat aici în urmă cu o lună. Franţa este o ţară deschisă, tolerantă, care regrupează atâtea culturi şi religii. Ceea ce s-a întâmplat trebuie să fi avut un impact enorm asupra oamenilor", afirmă un turist spaniol.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus