Skip to main content

The New Yorker sărbătoreşte 90 de ani de la lansare cu nuvelă de Murakami şi 9 variante de coperte

 
The New Yorker
The New Yorker

Foto: selectism.com
Foto: selectism.com

Publicitate

Revista americană The New Yorker marchează 90 de ani de la lansare prin publicarea unei nuvele a scriitorului japonez Haruki Murakami, intitulată "Kino", ediţia aniversară a revistei având nouă variante de coperte, scrie Medafax.

Murakami a mai publicat nuvele în revista americană The New Yorker şi în trecut, "Kino" apărând, de această dată, în numărul aniversar al publicaţiei, cu ocazia celebrării a 90 de ani de la înfiinţarea acesteia.

Totodată, pe contul de pe reţeaua de socializare Facebook al The New Yorker a fost făcut anunţul că, pentru a marca debutul celui de-al zecelea deceniu de existenţă al revistei, ediţia aniversară a publicaţiei va avea nouă variante de coperte.

The New Yorker este o revistă americană de reportaje, comentarii, critică literară, care publică inclusiv eseuri, ficţiune, caricaturi şi poezie. Este editată de compania Condé Nast şi a apărut prima dată în 1925. Îniţial a fost o revistă săptămănală, dar în prezent apare de 47 de ori pe an, cinci dintre numere acoperind o perioadă de câte două săptămâni.

The New Yorker este cunoscută pentru coperţile ilustrate, pentru comentariile despre cultura populară şi pentru interesul pentru ficţiunea modernă prin includerea de povestiri scurte şi recenzii, dar şi pentru rigurozitatea şi acurateţea relatării faptelor. Revista publică şi articole pe teme politice şi sociale.

Haruki Murakami, născut în 1949, este unul dintre cei mai populari romancieri japonezi contemporani, fiind celebru şi pe plan internaţional. Numele său este vehiculat de mai mulţi ani pe lista candidaţilor la premiul Nobel pentru literatură.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • abdu rehab abdu rehab
    hai La Multi Ani New Yorker. din 1925 Incoace si inca mai este in Varianta Printata, ce mai Muschi au astia, pe cand la noi Ziarele de nici 10-20 de Ani au Abandonat Repede Varianta Printata si au Trecut pe Online.

Trimite un comentariu

sus