Skip to main content

Un apropiat al lui Sârbu cere două licențe TV, pentru un post culinar și unul de comedie

 
Un apropiat al lui Sârbu cere două licențe TV, pentru un post culinar și unul de comedie
CNA

UPDATE. Subiectul nu a mai fost discutat la data de 17 februarie, întrucât Andrei Boncea a transmis că nu poate ajunge la ședința CNA din motive de sănătate.

Publicitate

Andrei Boncea, un apropiat al lui Adrian Sârbu, a solicitat Consiliului Național al Audiovizualului două licențe prin satelit pentru două posturi tematice, unul culinar și altul de comedie. Societatea care solicită cele două licențe se numește Syndicast, a fost înființată în august 2014 și este deținută în totalitate de Andrei Boncea, potrivit datelor de la Registrul Comerțului.

Reprezentanții Syndicast au făcut solicitări pentru posturile GustArte și Comedia. Consiliul ar urma să discute în ședința de mâine, 17 februarie, acordarea celor două licențe, dacă nu va interveni vreo amânare.

Andrei Boncea, producător cu experiență, i-a fost alături lui Adrian Sârbu, părintele Pro TV încă din anii 90. Boncea a lucrat în grupul Media Pro încă de la lasarea agenției de știri Mediafax, inițial pe funcția de reporter. El a fost în anii ’90 șef peste programe la Pro TV, iar din 1999 a devenit CEO al Media Pro Pictures.

Boncea a fost numit, în 2012, Head of Content în cadrul Central Eruopean Media Enterprises (CME), compania care deține Pro TV în România. Anterior el fusese Vicepreședinte Senior în cadrul diviziei de conținut a CME.

Reamintim că în trecut alți doi apropiați ai lui Sârbu au cerut licențe audiovizuale. Este vorba despre Lucian Mândruță, care a primit o licență audiovizuală pentru un post de știri, LaȘtiri.ro. Între timp, proiectul lui Mîndruță a intrat în stand by. Conform surselor Paginademedia.ro, în urma unor neînțelegeri cu Adrian Sârbu, Mîndruță s-a retras din proiect, luând și actele de licență ale stației.

Cea de-a doua licență a fost luată de Ruxandra Ion, fosta producătoare generală MediaPro, pentru postul Happy Channel, proiect a cărui lansare a fost amânată din lipsă de finanțare, după cum paginademedia.ro a relatat AICI.

Citește și:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Piata Media TV este infinita, nu au un numar fix, de exemplu in America, chiar daca este extrem de mare fata de Romania, acolo sunt vreo 800 de televiziuni, din care doar 50 fac audiente "gigantice". Deci la noi, in audiente se lupta doar ProTV si Antena 1, in rest celorlalte televiziuni le plac locurile ocupate (Kanal D/Antena 3 - locul 3)

    Si asta cu banii pentru televiziuni, e treaba lor, atata timp cat nu isi fac televiziuni din banii nostri! :)
  • De cateva saptamani CNA da licente pe banda rulanta, de unde atatia bani(asa ieftin o fi sa faci o televiziune?) pentru atatea televiziuni si cat loc mai e in piata pentru televiziuni noi?

    Chiar asa multi bani se fac din media de apar asa multe televiziuni?
  • si sigur ca Postul va fii condus din Umbra de Sarbu, iar Boncea fiind doar o Marioneta in mainile lui Sarbu. cu sau fara PRO TV, Sarbu tot va incerca sa fie El Numero Uno' al Mass Mediei Romanesti, chiar si daca sta in spatele gratiilor.

Trimite un comentariu