Skip to main content

CINE CITEȘTE Paginademedia.ro. Profilul cititorilor: premium, cu manageri și profesioniști cu înaltă educație

 
CINE CITEȘTE Paginademedia.ro. Profilul cititorilor: premium, cu manageri și profesioniști cu înaltă educație
Cine citeste Paginademedia

PROFIL. Cea mai mare parte a cititorilor Paginademedia.ro este dată de un public premium, potrivit profilului realizat de Studiul de Audiență și Trafic Internet din cadrul Biroului Român de Audit Transmedia.

Publicitate

Peste jumătate din cititorii Paginademedia.ro fac parte din categoriile socio-profesionale de top A-B, care includ manageri și profesioniști cu înaltă educație.

Este cel mai mare procent la această categorie de public dintre toate site-urile de știri monitorizate în prezent de SATI, singurul studiu recunoscut și aplicat de întreaga industrie de publicitate și media din România.

Singurul site din SATI cu o pondere mai ridicată la categori A-B este cel al săptămânalului Dilema veche, publicație cu un profil editorial diferit de Paginademedia.ro.

Paginademedia.ro vă prezintă, detaliat, structura publicului cititor, pe categorii socio-demografice, criterii de vâstă și educație.

După clasificarea socio-demografică: peste jumătate din public, manageri și persoane cu pregătire și poziție socială de top

Studiul SATI arată că 54,6% dintre cititorii site-ului (peste jumătate din public, sunt din topul categoriilor Esomar: A-B, persoane cu pregătire și poziție socială de top.

Paginademedia profil ESOMAR

Ce înseamnă categoriile A-B, din care fac parte aproape 55% dintre cititorii site-ului:

Categoria A

"Manageri principali si profesionisti cu inalta educatie"

- directori (generali si adjuncti), manageri, ofiteri si sefi de departamente care au in subordine 6 sau mai multi angajati (ei pot fi si proprietari ai companiei) si au studii superioare;
- profesiuni liberale (cu studii superioare);
- angajati profesionisti, specialisti, alte cadre cu studii superioare.

Categoria B

"Manageri, directori de nivel mediu"

- directori (generali si adjuncti), manageri, ofiteri si sefi de departamente care au in subordine 5 sau mai putini angajati si sunt bine educati;
- angajati profesionisti fara studii superioare;
- agricultori, fermieri cu studii superioare;
- patroni / mestesugari care au 6 sau mai multi angajati si au studii superioare

Aproape 34% sunt din categoria C, adică "Angajati cu inalta educatie ce presteaza o munca non-manuala, patroni de firme mici". Aici intră, printre alții: directori (generali si adjuncti), manageri si sefi de departamente care au in subordine cinci sau mai putini angajati si angajati ce presteaza o munca non-manuala si au studii superioare

După gen:

Cei mai mulți dintre cititorii Paginademedia.ro sunt bărbați (58,9%). Publicul feminin: 41,1%.

Paginademedia Profil Sex

După vârstă:

Grupa de vârstă cu cel mai mare procentaj este 25-34 de ani: peste o treime dintre cititorii Paginademedia.ro (aproape 36%) sunt din acest segment.

Reprezentare bună și pe categoriile 35-44 de ani (un sfert din public) și 14-24 de ani (19%).

Paginademedia Profil Varsta

După studii: Peste jumătate au studii superioare

Peste jumătate din cititorii Paginademedia.ro au terminat studii superioare (52,1%). Aproape o treime au ca ultimă școală absolvită liceul. Această categorie include și studenții: 18,4% dintre cititorii Paginademedia.ro sunt studenți.

Paginademedia Profil Educatie

Venituri pe familie: Medii și mari

Profilul cititorilor arată afinități mult peste medie la familiile cu venituri mari.

Astfel, aproape 20% din cititori au venituri pe familie între 1.360 și 2.730 de euro lunar, iar 6,3% au peste 2.730 de euro pe gospodărie.

Paginademedia Profil Venituri familie

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • pai daca nu a umblat nimeni cu intrebatul pe strazi atunci inseamna ca sintem indosariati Cum deschidem PC ul se stie totul despre noi Oare e democratic ?

Trimite un comentariu