Skip to main content

CNA-ul românesc îl sesizează pe cel britanic pentru depășiri de publicitate la posturi precum Discovery și National Geographic

 
CNA-ul românesc îl sesizează pe cel britanic pentru depășiri de publicitate la posturi precum Discovery și National Geographic
CNA

Consiliul Național al Audiovizualului a decis să sesizeze Ofcom, organismul similar din Marea Britanie, asupra depășirilor de publicitate a unor posturi precum AXN, Discovery sau Eurosport. Motivul? Depășirile de publicitate față de limita legală de 12 minute pe oră, în cazul posturilor comerciale.

Publicitate

Forul audiovizual a decis să sesizeze Ofcom, întrucât posturile care sunt transmise în Românie, nu sunt licențiate în țara noastră, ci în Marea Britanie.

Posturile vizate sunt National Geographic, cu depășiri, în 2014, de 38 de minute, Discovery, cu 1 oră și 8 minute și Eurosport - 19 minute și 5 secunde. Au fost și posturi cu depășiri ceva mai mici, precum Paramount Channel - 2 minute și 26 de secunde, Universal Channel - 5 minute și 30 de secunde și Diva Universal, 2 minute și 39.

Săptămâna trecută, CNA a dat amenzi-record posturilor românești care au încălcat legislația privind publicitate, potrivit căreia posturile comerciale pot difuza cel mult 12 minute de publicitate pe oră (8 minute în cazul TVR).

Prima TV a fost sancționată cu amenda maximă permisă de legislația în vigoare, 200.000 de lei. În timp ce Antena 1 și Kanal D au fost sancționate cu câte 100.000 de lei. Prima TV a avut depășiri de peste 16 ore pe parcursul anului 2014. Antena 1 și Kanal D au avut fiecare depășiri de aproximativ cinci ore. Mai multe posturi cu depășiri de câteva minute au primit somații publice (detalii pe Paginademedia, AICI).

În plus, astăzi CNA a amendat posturile Sport Klub și Sport Klub Prime, licențiate în România, cu 45.000 de lei, respectiv, 15.000 de lei, tot pentru nerespectarea legislației privind difuzarea publicității. Subiectul a ajuns pe masa CNA după ce instituția a fost sesizată de CNA-ul din Slovenia.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu