Skip to main content

Președintele CNA dă în judecată instituția pe care o conduce și șase membri ai Consiliului. Vrea anularea Regulamentului de Funcționare a instiuției

 
Președintele CNA dă în judecată instituția pe care o conduce și șase membri ai Consiliului. Vrea anularea Regulamentului de Funcționare a instiuției
laura georgescu

Sursa foto: Mediafax
Sursa foto: Mediafax

Publicitate

Laura Georgescu, președintele CNA, își cheamă colegii în judecată și instituția pe care o conduce. Șefa CNA a deschis la Curtea de Apel o acțiune prin care solicită anularea Regulamentului de Ordine și Funcționare, votat de membrii CNA la data de 16 septembrie 2014 și care a limitat din „puterile” președintelui.

Potrivit datelor de pe portalul instanțelor, dosarul a fost înregistrat pe 9 martie 2015. „Pârâții” pe care Laura Georgescu îi cheamă în judecată sunt Consiliul Național al Audiovizualului și pe șase dintre membrii CNA: Monica Gubernat, Valentin Jucan, Răsvan Popescu, Florin Gabrea, Radu Călin Cristea și Viorel Vasile Buda.

Contactată de paginademedia.ro, președintele CNA a declarat: „Vreau să văd interpretarea legii. Motivul este unul singur, aplicarea corectă a legii.”

Potrivit Rof-ului votat la momentul respectiv, ședințele CNA, care până atunci erau conduse doar de președinte, au început să fie prezidate de fiecare membru în ordine alfabetică. O altă modificare a fost că toate direcţiile, mai puţin cea de audit, au intrat în subordinea Consiliului şi nu a preşedintelui, ca până atunci.

Rof-ul a fost adoptat în septembrie anul trecut cu votul a opt membri: Viorel Buda, pe atunci vicepreşedintele Consiliului, şi Monica Gubernat, Valentin Jucan, Narcisa Iorga, Florin Gabrea, Radu Călin Cristea, Răsvan Popescu şi Cristina Trepcea. Christian Mititelu, pe atunci și el membru în Consiliu, a votat "împotrivă".

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu