Skip to main content

Amendă de 30.000 de lei pentru Realitatea TV, după ce Rareş Bogdan l-a făcut pe Victor Ponta „impostor”, şi după atacuri la adresa membrilor CNA

 
Rares Bogdan
Rares Bogdan

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis să amendeze cu 30.000 de lei postul Realitatea TV pentru limbaj injurios, pentru nedifuzarea textului unor sancţiuni, dar şi pentru critici la adresa CNA.

Publicitate

Sancţiunea a fost făcută la propunerea Dorinei Rusu, membru CNA. Şi Radu Călin Cristea a făcut o propunere de 60.000 de lei, dar care nu a întrunit numărul de voturi.

Consiliul a decis amendarea postului în urma unor sesizări pentru emisiuni din luna ianuarie şi februarie. Una dintre ele a fost Deschide lumea din 18 februarie în care Rareş Bogdan l-a numit pe Victor Ponta „impostor”.  „Aţi asistat azi la ultima zvâcnire a impostorului. Impostor care este încă premier al României. O ruşine pentru această ţară”, a declarat Rareş Bogdan în emisiune. Reacţia lui Rareş Bogand a venit în contextul în care CNA discuta situaţia postului Realitatea Plus, deţinut pe o altă firmă de Cozmin Guşă şi Maricel Păcuraru.

De menţionat că în cuantumul sancţiunii s-a ţinut cont şi de faptul că postul nu a difuzat textul a unor sancţiuni de trei ori în 24 de ore de la comunicare, aşa cum cere Legea Audiovizualului.

O altă emisiune avută în vedere de CNA a fost Jocuri de putere din 15 ianuarie, în care Rareş Bogdan a vorbit despre licitaţia pentru audienţele TV, câştigată de Kantar Media. „Suspiciune de corupţie, pentru cine lucrează membrii CNA, cadou de sute de milioane făcut de CNA”, a titrat postul pe ecran în timpul emisiunii.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus