Skip to main content

Cotidianul New York Times a câştigat trei premii Pulitzer

 
Daniel Berehulak, New York Times
Daniel Berehulak, New York Times

Daniel Berehulak, New York Times

Publicitate

PERFORMANŢĂ. Cotidianul New York Times a câştigat trei premii Pulitzer, cele mai prestigioase recompense americane în domeniul presei, scrie Agerpres, care citează AFP.

Cotidianul new-yorkez a câştigat la categoria Internaţional, ziariştii săi fiind distinşi în mod colectiv pentru modul în care au relatat despre epidemia de Ebola din Africa occidentală, a precizat ieri comitetul Pulitzer la ceremonia organizată la Universitatea Columbia din New York. Articolele câştigătoare pot fi citite AICI.

Eric Lipton, ziarist la acelaşi cotidian, a primit premiul la categoria Jurnalism de investigaţie pentru articolele sale despre rolul lobby-urilor, la aceeaşi secţiune fiind recompensaţi şi ziariştii de la Wall Street Journal.

Un alt câştigător al premiului de la New York Times a fost fotograful Daniel Berehulak, laureat la categoria Fotografie, tot pentru acoperirea epidemiei de Ebola.

La această ediţie au primit premii 22 de laureaţi la 21 de categorii. New York Times a avut cinci finalişti la patru categorii. Alţi laureaţi au fost Los Angeles Times şi Washington Post.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus