Skip to main content

VIDEO. DNA a pus sechestru pe o parte din averea lui Sebastian Ghiţă, fondatorul România TV

 
Sebastian Ghita
Sebastian Ghita

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) vor pune sechestru pe o parte din averea deputatului Sebastian Ghiţă, fondatorul postului de televiziune România TV. De aceeaşi măsură va avea parte şi Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta.

Publicitate

Deputatul Sebastian Ghiţă, pus sub control judiciar în dosarul cumnatului premierului Victor Ponta, Iulian Herţanu, pentru favorizare de grup infracţional, a venit, în această dimineaţă, la DNA Ploieşti, unde a aflat că procurorii au pus sechestru pe o parte din averea sa, scrie Gandul.info.

Sechestrul vizează apartamentul lui Ghiţă şi o parte dintre conturile bancare ale acestuia. Este vorba despre un sechestru pus pe bunuri în valoare de 2 milioane de euro.

La ieşirea de la DNA Ploieşti, Sebastian Ghiţă a spus că nu se consideră vinovat în acest dosar şi că nu îl cunoştea pe Iulian Herţanu la momentul la care firma acestuia a încheiat contract cu autorităţile din Prahova, contractul pe fonduri europene pentru extinderea reţelei de canalizare din oraşul Comarnic.

Întrebat dacă îi este teamă că va ajunge după gratii, el a spus că fapta de care este acuzat nu se pedepseşte cu ”o măsură atât de dură”.

”Fapta nu e una care reclamă o măsură atât de dură. Legea nu prevede o pedeapsă atât de mare pentru presupusa faptă a mea şi de aceea nu sunt preocupat de această chestiune (posibilitatea de a fi condamnat la închisoare cu executare - n.r.)”, a spus Ghiţă, potrivit unei înregistrări difuzate de Realitatea TV.

  • Sebastian Ghiţă are, potrivit celei mai recente declaraţii de avere, din iunie 2014, trei terenuri intravilane în Ploieşti, dobândite în 1999, 2003 şi 2008. De asemenea, el are, împreună cu soţia sa, o casă în Ploieşti, cu o suprafaţă de 1.211 metri pătraţi cumpărată în 2009.
  • Ghiţă are şi ceasuri de 900.000 de euro, dobândite între anii 1997-2012, precum şi bijuterii de peste trei milioane de euro, dar şi obiecte de artă de 13 milioane de euro.
  • Conform declaraţiei de avere, deputatul are trei conturi în bănci, unul de 5,5 milioane dolari, deschis în 2013 la Raiffeisen Bank, dar şi unul de 18 milioane de euro, din 2011, la UBS Elveţia, despre care precizează că este fond de investiţii.
  • Totodată, el a acordat două împrumuturi în nume personal de peste 90 de milioane de euro şi patru milioane dolari lui Alexandru Iacobescu.

CONTEXT. Sebastian Ghiţă a venit la DNA Ploieşti şi în 17 aprilie, când procurorii au prelungit cu încă 60 de zile măsura controlului judiciar în dosarul lui Herţanu.

În 18 februarie, Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, a fost arestat preventiv, alături de omul de afaceri Vladimir Ciorbă, în dosarul vizând fraudarea de fonduri europene pentru lucrări de canalizare la Comarnic, executate de firma sa, SC Grossman Engineering Group, mai notează Gandul.info.

În acelaşi dosar, au fost fost plasaţi sub control judiciar deputatul Sebastian Ghiţă, deputatul PSD Vlad Cosma şi tatăl acestuia, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, directorul de producţie al Hidro Prahova, Virgiliu Iuliu Roman, precum şi omul de afaceri Liviu Munteanu.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus