Skip to main content

Dragoş Nedelcu, audiat la DNA în dosarul fiului fostului preşedinte al Republicii Moldova

 
Dragos Nedelcu
Dragos Nedelcu

Dragoş Nedelcu, fost jurnalist şi membru în Consiliul de Administraţie Realitatea Media, a fost chemat astăzi la DNA pentru a da declaraţii în dosarul lui Sergiu Lucinschi, fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova, informează Mediafax.

Publicitate

Potrivit postului B1 TV, Nedelcu a fost chemat la Direcţia Naţională Anticorupţie să dea declaraţii din postura de martor.

Dragoş Nedelcu, cercetat sub control judiciar într-un alt dosar, de procurorii DIICOT, pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, a venit la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), în jurul orei prânzului.

DIN ANCHETĂ. Dragoş Nedelcu este audiat în dosarul în care, potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în perioada decembrie 2014 - martie 2015, Sergiu Lucinschi, ajutat de avocatul Radu Pricop şi de procurorul Remus Tudoran Jurj, a constrâns un om de afaceri să îi dea patru milioane de euro, pentru a-şi retrage o plângere formulată la DIICOT. Plângerea face obiectul unui dosar penal, pentru mai multe infracţiuni, printre care şi gestiune frauduloasă, potrivit agenţiei Mediafax.

De asemenea, Luncischi i-a promis omului de afaceri că va face demersurile necesare astfel încât să fie schimbată încadrarea juridică a tuturor faptelor în infracţiunea de "gestiune frauduloasă", pentru care, la retragerea plângerii prealabile, ancheta încetează.

În aceeaşi perioadă, pentru a adăuga presiunii un mijloc de constrângere şi mai puternic, în concordanţă cu valoarea sumei respective, Sergiu Lucinschi i-ar fi spus că are influenţă, direct şi indirect, asupra organelor judiciare implicate în instrumentarea unor cauze penale care îl priveau pe omul de afaceri.

"În acest sens, inculpatul i-a mai promis omului de afaceri că va determina organele judiciare să îndeplinească acte contrare îndatoririlor de serviciu, respectiv efectuarea de demersuri pentru ridicarea unor sechestre instituite asupra bunurilor omului de afaceri şi pentru soluţionarea dosarelor într-o manieră favorabilă acestuia din urmă, indiferent de probele existente", conform DNA.

Citeşte şi:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus