Skip to main content

Google şi Facebook sar în ajutorul victimelor cutremurului din Nepal

 
Cutremur Nepal
Cutremur Nepal

Foto: Evenimentul zilei
Foto: Evenimentul zilei

Publicitate

Google şi Facebook au lansat fiecare câte un serviciu online menit să ajute la găsirea persoanelor afectate de seismul de 7,9 grade pe scara Richter care a avut loc sâmbătă în Nepal şi a ucis peste 3.600 de oameni.

Grupul american Google contribuie la găsirea persoanelor dispărute în urma calamităţii prin intermediul serviciului online Person Finder, scrie Gandul.info, care citează time.com.

La rândul ei, reţeaua de socializare Facebook le dă o mână de ajutor victimelor seismului din Nepal prin intermediul aplicaţiei Safety Check.

Despre Person Finder

Acest serviciu online creat de Google permite supravieţuitorilor seismului din Nepal şi avalanşei de pe muntele Everest să intre în legătură cu rudele lor care sunt îngrijorate din cauza faptului că nu mai aveau veşti de la ei.

Person Finder, o bază de date online, completată cu informaţii ce provin de la utilizatori din lumea întreagă, a fost creată cu scopul de a contribui la găsirea persoanelor dispărute în urma unor catastrofe naturale. Serviciul a fost lansat în urma devastatorului seism care a avut loc în Haiti în 2010.

Acest serviciu online are un design simplu şi două funcţii de bază: "I'm looking for someone" ("Caut pe cineva") şi "I have information about someone" ("Am informaţii despre cineva").

Safety Check, aplicaţia creată de Facebook, le permite celor aflaţi în zonele afectate de seism să-şi anunţe rudele şi prietenii că sunt în siguranţă, notează evz.ro.

"Dacă te afli într-una din zonele afectate de cutremur vei primi o notificare prin care vei fi întrebat dacă eşti în siguranţă şi dacă vrei să comunici cu oricare dintre prietenii tăi", a declarat, într-o postare, fondatorul şi directorul executiv al Facebook, Mark Zuckerberg.

Reţeaua de socializare a lansat aplicaţia, pentru prima dată, în octombrie 2014.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus