Skip to main content

Postul The Money Channel se închide. CNA nu i-a mai prelungit licența

 
Postul The Money Channel se închide. CNA nu i-a mai prelungit licența
logo_the_money_channel

Consiliul Național al Audiovizualului a decis să nu prelungească licența de emisie a postului The Money Channel, operat de Realitatea Media. Licența va expira la dat de 25 aprilie.

Publicitate

Postul cu profil economic a primit licență la data de 2 martie 2006.

Cei opt membri prezenți n ședința de astăzi nu au fost convinși să prelungească licența întrucât Realitatea Media nu a depus la dosarul de prelungire documentația completă. Mai exact, la dosar se depune fie un certificat fiscal sau, dacă societatea este în insolvență (așa cum este cazul la Realitatea Media) trebuia depus un plan de reorganizare aprobat de instanță.

Postul The Money Channel și-a întrerupt emisia la data de 2 aprilie și notificase în acest sens Consiliul Național al Audiovizualului. Compania invocase că s-a făcut această întrerupere întrucât o nouă societate asigură serviciile de uplink (ridicarea semnalului la satelit).

Avocatul Andrei Țâru, reprezentant al Realitatea Media: „Certificatul fiscal a fost depus întotdeauna cu aceste datorii, având situația de insolvență. Este un certificate fiscal care nu are cum să întrunească condițiile de legalitate având în vedere că societatea este în insolvență și nu poate obține această reeșalonare.

Monica Gubernat, membru CNA: Din câte știu, ați depus la un moment dat un plan de reorganizare aprobat în instanță.

Andrei Țâru: „După cum știți, am depus un plan de reorganizare. Planul de reorganizare a fost depus în termenul prevăzut. Ulterior, adunarea care a votat acel plan a fost desființată. Planul s-a întors la judecătorul sindic. Ca termen, este depus. Că a fost aprobat inițial de creditori, ulterior instanța a decis altceva, eu cred că, în principiu nu vor exista probleme. Sunt chestiuni cu care ne confruntăm.”

Monica Gubernat – Noi nu putem risca să ieșim în afara legii.

Realitatea Media are acționari companiile Strategie Research Investments (86,5%), PSV Compay (7,5%), Sindicatul Național Petrom - Energie (5,4%), Global Video Media (0,5%), Toroipan Gheorghe, Luha Eugen și Bercea Florin cu câte 0,000000139%.

Strategie Research Investments este deținut, cu părți egale, de Cozmin Gușă și Maricel Păcuraru.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • As dori,sa vad si eu,cand CNA are de gand sa desfiinteze canale tv precum TARAF TV,ANTENA STARS,etc,numai manelisti si handicapati mental,se pot uita la asemenea mizerii...puteti sa mai si adaugati si voi,si alte asemenea umpluturi...chiar as vrea sa vad si alte pareri...ce ziceti?
  • Cum dau faliment fix instituții media care cică sunt specializate în economie și în mediul de afaceri! Exemple: Money Channel, Money TV, Business Standard (cotidianul lui Vântu), Săptămâna financiară și Financiarul (Intact).
  • Le lanseaza la apa. Canale de vorbaraie, de barfa economica, politica. Cine vrea canale serioase se uita la CNBC si Bloomberg.
  • imi pare rau, dar mai sunt inca doua posturi tv care au primit licenta de la cna, posturi tv de acelasi fel, cum ar fi CANAL 33 TV si WRM BUSINESS TV, sa vedem daca le si lanseaza pe cablu tv curand.

Trimite un comentariu