Skip to main content

Probleme cu pozele "selfie" la Cannes. Conducerea festivalului le consideră „ridicole şi groteşti

 
Selfie
Selfie

Conducerea Festivalului de Film de la Cannes a lansat o "mică campanie" pentru a diminua numărul de "selfie-uri" făcute pe covorul roşu, practică numită "extrem de ridicolă şi grotescă", scrie Ozap.com.

Publicitate

Campania "anti-selfie" nu interzice, însă, participanţilor la festival să îşi facă astfel de fotografii.

În timpul festivalului, parcursul invitaţilor pe covorul roşu este cronometrat la minut, astfel încât proiecţiile de film să respecte programul anunţat.

Potrivit Ozap.com, firma de securitate angajată de organizatorii festivalului îi "roagă cu fermitate" pe spectatori să se mişte mai repede pe covorul roşu, descurajând astfel "selfie-urile".

La începutul acestei luni, delegatul general al Festivalului de la Cannes, Thierry Frémaux, a declarat pentru AFP că „oribilele selfie-uri" ar trebui interzise pe treptele de la Cannes pentru că provoacă „o dezorganizare formidabilă"

Ieri dimineaţă, în timpul unei conferinţe de presă în care au fost anunţate filmele selecţionate pentru cea de-a 68% ediţie a Festivalului de la Cannes, Thierry Frémaux a ţinut să facă precizări cu privire la poziţia sa faţă de selfie-uri. În principiu, selfie-urile nu sunt interzise pe scări.

„Nu am decis să interzicem selfie-urile. Nu avem puterea de a le interzice acest lucru şi mai presus de asta nu vrem să îi contrângem pe spectatori cu o astfel de măsură... Dar lansăm o mică campanie pentru a diminua acest fenomen specific covorului roşu pentru că pur şi simplu ne cauzează probleme "de timing". Urcarea scărilor este încetinintă considerabil pentru că toată lumea se opreşte, din doi în doi metri, pentru a-şi face fotografii", a explicat Thierry Frémaux, care a adăugat că lui i se par "extrem de ridicole şi groteşti".

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus