Skip to main content

Profitul Google a ajuns la 3,59 miliarde de dolari datorită creşterii veniturilor din publicitate

 
Google-logo-the guardian
Google-logo-the guardian

Google-logo-the guardianProfitul Google a crescut cu 4% în primele luni ale acestui an, ajungând la valoarea de 3,59 miliarde de dolari, scrie brandrepublic.com. În aceeaşi perioadă a anului trecut, profitul net al companiei era de 3,45 de miliarde de dolari.

Publicitate

Veniturile din publicitate au avansat cu 11%, la 15,5 miliarde de dolari, pe fondul creşterii cu 13% a numărului de reclame sau "click-uri plătite".

Potrivit datelor companiei, veniturile totale au urcat în primul trimestru cu 12% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, la 17,2 miliarde de dolari, sub estimările analiştilor, pe fondul încetinirii ritmului de creştere al afacerilor şi al aprecierii dolarului.

CONTEXT. Reamintim că în urmă cu o săptămână, Comisia Europeană a acuzat grupul american Google că a abuzat de poziţia sa dominantă pe pieţele serviciilor de căutare generală pe internet din Spaţiul Economic European (SEE), prin favorizarea sistematică a propriului serviciu de comparare a preţurilor în cadrul paginilor cu rezultate ale căutării generale.

Comisia poate impune amenzi de până la 10% din veniturile obţinute de Google la nivel global şi poate cere companiei să-şi modifice practicile folosite în conducerea afacerilor.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus