Skip to main content

Senatul va avea o direcţie social media care se va ocupa de Facebook şi alte reţele de socializare

 
Senatul Romaniei
Senatul Romaniei

Foto: RFI
Foto: RFI

Publicitate

Senatul a decis, ieri, înfiinţarea unei direcţii social media în cadrul instituţiei care va gestiona conturile sale de pe reţelele de socializare, relatează agenţia Mediafax. Această hotărâre a fost votată de senatori cu 74 voturi "pentru", 38 "împotrivă" şi 7 abţineri.

"În urmă cu un an, s-a creat pagina de Facebook a instituţiei, dar nu are un conţinut corespunzător menirii sale. Contul de Facebook al Senatului doar preia automat comunicate de presă ale Senatului postate pe pagina sa de internet. Instituţia trebuie să folosească noile oportunităţi de comunicare social media, aşa cum procedează majoritatea Parlamentelor statelor membre ale UE", a spus senatorul Nicolae Moga, în expunerea de motive prezentată.

Potrivit Mediafax, el a precizat că noua direcţie social media nu impune noi angajări, fiind creată cu consilierii Senatului.

"Înfiinţarea unei structuri specializate care să gestioneze reţele de socializare, respectiv direcţia social media, va deschide perspective pentru transmiterea, promovarea facilă şi rapidă a informaţiilor care vor compune imaginea unui Senat activ, responsabil, preocupat de problemele cetăţenilor. Importanţa deosebită desfăşurată în cadrul structurilor organizatorice, la nivelul preşedintelui Senatului şi necesitatea înlăturării disfuncţionalităţii şi a paralelismelor în activitate impun o mai bună organizare la acest nivel, în sensul comasării grupului de consilieri cu cancelaria preşedintelui. Această modificare nu implică noi angajări, se va crea din consilierii Senatului", a menţionat Moga.

Senatorii liberali au fost împotriva acestui proiect de hotărâre

Senatorul Nicolae Vlad Popa a criticat "modul în care anumite servicii comunică revista presei", spunând că activitatea PLR şi a preşedintelui Senatului apare în amănunt.

"Dacă se va comunica aşa, vom avea doar punctul de vedere al conducerii Senatului", a spus Nicolae Vlad Popa.

Senatorul PNL Tudor Barbu a arătat că este o anomalie ca staff-ul să facă comunicarea şi a spus că acest cont va fi o sursă uriaşă de subiecte pentru presă.

Călin Popescu Tăriceanu a precizat, însă, că la Camera Deputaţilor există deja o astfel de structură.

"Nu trebuie să rămânem în urmă, să rămânem anchilozaţi în modalităţi clasice de comunicare, nu este acceptabil", a arătat Tăriceanu.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus