Skip to main content

Un reporter de la Washington Post va fi judecat pentru spionaj în Iran

 
Jason Rezaian, Washington Post
Jason Rezaian, Washington Post

Jason Rezaian, Washington Post. FOTO: washingtonpost.com
Jason Rezaian, Washington Post. FOTO: washingtonpost.com

Publicitate

Un jurnalist al cotidianului american Washington Post, Jason Rezaian, arestat în urmă cu nouă luni în Iran va fi judecat pentru patru capete de acuzare, inclusiv spionaj, a anunţat avocatul său, scrie Mediafax, care citează BBC News Online.

Corespondentul cotidianului la Teheran este acuzat de "colaborare cu un Guvern ostil" şi "propagandă", a afirmat avocatul său. Rezaian a fost aretat în iulie şi acuzat în decembrie, dar acuzaţiile împotriva lui nu au fost cunoscute până în prezent.

Washington Post a calificat aceste acuzaţii drept "absurde şi demne de dispreţ".

Acuzaţiile formulate împotriva lui includ, de asemenea, strângere de informaţii despre "politica internă şi externă" şi oferirea lor unor "persoane cu intenţii ostile".

Avocatul jurnalistului, Leila Ahsan, a declarat că nu a văzut nicio dovadă împotriva clientului ei. Ea l-a apărat afirmând că, în calitate de jurnalist, "este în natura profesiei să obţii acces la informaţii şi să le publici".

Jason Rezaian, cetăţean americano-iranian, este deţinut la închisoarea Evin din Teheran şi urmează să fie judecat de Tribunalul Revoluţionar, care audiază cazurile referitoare la securitatea naţională, mai notează Mediafax.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus