Skip to main content

VIDEO. Campanie antidiscriminare inspirată de Românii au talent. „De la mine ai un nu”, spun Andreea Raicu, Andreea Bălan, Cristina Bazavan și Raed Arafat

 

Campanie antidiscriminare

Publicitate

În plin scandal pornit de Mihaela Rădulescu, jurat la Românii au talent, după afirmațiile legate de homosexuali, ActiveWatch a lansat o campanie antidiscriminare. „De la mine ai un NU”, este sloganul campaniei susținute de mai multe vedete și personalități prin mesaje în cadrul unor spoturi.

Andreea Raicu, Andreea Bălan, Raed Arafat, jurnalista Simona Tache și Cristina Bazavan sunt câteva dintre numele care au spus „De la mine ai un NU” și au apăsat butonul roșu, foarte asemănător cu cel de la Românii au talent.

Asociația ActiveWatch lansează campania „De la mine ai un NU” care își propune să sancționeze discursurile publice făcute fără responsabilitate care instigă la discriminare și intoleranță, spun realizatorii campaniei.

Utilizatorii se pot alătura și ei campaniei antidiscriminare pornită de ActiveWatch pe site-ul delamineaiunNU.ro, apăsând butonul roșu.

Mircea Toma, președinte ActiveWatch:

„Un gay este un om cu orientare sexuală diferită. Un rom este un om cu etnie diferită. Un român este în România un om obişnuit. Toţi au în comun un lucru: sunt oameni. Nu ne mâncăm între noi pentru că suntem diferiţi...sau cel puţin aşa ar trebui să fie. Astazi e rândul meu să spun NU discriminării de orice fel. Din partea mea ai un NU.”

Campania „De la mine ai un NU” încurajează abordarea unei atitudini tolerante în rândul tuturor românilor și al persoanelor publice și își propune să demonstreze că în România există o masă mare de persoane educate, deschise și dispuse să accepte oameni și contexte diferite. În perioada următoare vor fi încărcate alte testimoniale aparținând persoanelor publice care au decis să se alăture campaniei.

Mesajele campaniei vor fi promovate în mediul online și social media prin vizualuri dedicate și hashtag-ul #delamineaiunNU.

Claudiu Dobriță, director de creație FCB Bucharest, întrebat dacă lansarea campaniei are legătură cu declarațiile Mihaelei Rădulescu la adresa homosexualilor:

„Campania a apărut la inițiativa FCB Bucharest cu acordul și suținerea ActiveWatch care aveau în vedere un astfel de manifest, așteptau un moment oportun. Existența unui context favorabil în media a pus practic lucrurile în mișcare și ne-a făcut sa lucram cu motoarele turate pentru a ne transforma acest context într-o oportunitate de comunicare și a aduce în atenția publicului subiectul discriminării. Campania nu este un atac personal, își propune curățarea discursurilor publice de orice tip de instigare la discriminare și intoleranță.”

De unde ideea cu butonul roșu și expresia „De la mine ai un nu”?

Claudiu Dobriță: „Construcția de comunicare a campaniei s-a făcut ținând cont de contextul favorabil despre care iți spuneam mai sus, ne-am folosit de o analogie cu elemente și expresii împământenite deja în mentalul colectiv. În plus, sună bine.”

Site-ul delamineaiunNU.ro are, pe lângă spoturile cu testimonialele vedetelor, și o serie de „citate celebre” discriminatorii ale vedetelor locale, cum ar fi Mihaela Rădulescu, Radu Banciu, Gigi Vecali sau Gabriela Vrânceanu.

Mihaela Radulescu Radu Banciu Ilie Nastase Gigi Becali

Fullscreen capture 4162015 50938 PM.bmp

https://youtu.be/5j7JJceKGmg

https://youtu.be/uTV9EGgsWus

https://youtu.be/E3xHL7Bn_tM

https://youtu.be/NfH5M5zZEp4

https://youtu.be/-IVNI93VJTA

https://youtu.be/WqODDvfAzuU

https://youtu.be/21wXNXkJwVs

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Indiferent cate campanii se platesc, in loc sa mearga banii spre amaratii care chiar au nevoie de ei, ca sa faceti romanii mai "deschisi" la minte sa "accepte" anomalii, o sa treaca multa apa pe Dunare pana se va intampla...
 • PS- 1% sunt acei rommi care muncesc cu adevarat si carora nu le-a rrecut prin minte sa fure sau sa circule cu mijloacele de transport in comun cara sa plateasca :)
 • "Un romm este un om de etnie diferit"

  Eu va zic ca un romm adevarat face parte din acei 99% dintre oamenii de etnie diferita carora nu le place munca, isi traiesc viata din furturi, inselaciuni si abuzuri.

  Incercati sa le oferiti un loc de munca sa vedeti ce vi se raspunde.
  Apoi sa imi spuneti daca eu sunt rasist cu ei sau voi sunteti rasisti cu clasa muncitoare, acei noi care muncim si platim impozite la stat, acei noi din banii carora ar trebui sa infloreasca aceasta tara.
 • Normal, toti looserii nu puteau face o campanie proprie. Sa zicem Da, diversitatii. Pagina de media- petrisor Obae, vreau sa-i vad pe looserii astia la marsul homosexualilor. Atunci ii voi crede, filmati si prezentati la ore de maxima audienta. S-ar putea s-o vedeti doar pe Mihaela Radulescu :-)
 • ce audienta a facut ieri show-ul lui teo la nivel urban si national pt ca am vazut pe un alt site ca pe targetul comercial a fost peste acces direct...poate postati audientele de ieri pe intervalul 16:45-19:00,multumim !
 • @ George : chiar eu am postat un comentariu acum o saptamana in care lasam un link la pagina asta, asa ca daca exista un interes jurnalistic, stirea era publicata atunci. Dar nu e prima oara cand stirile publicate de paginademedia sunt alese intr-un mod dificil de inteles. Nu mai departe de saptamana asta au postat audientele de Paste, omitand singura zi libera din interval.

Trimite un comentariu