Skip to main content

Asociaţia Presei Sportive critică modul de organizare a finalelor de handbal de la Baia Mare: „Comentatorii DigiSport au fost înjuraţi, scuipaţi şi chiar bruscaţi”

 
Televizor
Televizor

Asociaţia Presei Sportive din România a criticat aspru modul „incalificabil în care au fost trataţi reporterii canalului TV DigiSport la finalele Ligilor Naţionale de handbal, feminin şi masculin”, desfăşurate marţi, 26 mai, la Baia Mare.

Publicitate

Comentatorii Costi Prună şi George Mihail Pârvan au avut un pupitru amenajat în mijlocul suporterilor echipei gazdă, iar în timpul transmisiei, cei doi „au fost înjuraţi, scuipaţi şi chiar bruscaţi”, se arată în comunicatul asociaţiei.

„Municipalitatea oraşului Baia Mare şi cele două cluburi-gazdă implicate în organizarea meciurilor, HCM (la feminin) şi HC Minaur (la masculin), erau obligate să ia toate măsurile pentru a asigura integritatea celor doi comentatori, mai ales că existau antecedente în ceea ce priveşte instigarea suporterilor băimăreni faţă de canalul Digisport”, a reacţionat Asociaţia Presei Sportive din România.

Comunicatul aminteşte cum în trecut o jucătoare a echipei HCM Baia Mare l-a criticat public pe comentatorul Costi Prună în luna martie, înaintea meciului din Liga Campionilor HCM Baia Mare – Viborg. „Nu mi se pare normal ca un prezentator ca şi tine să îţi baţi joc de echipa asta în faţa tuturor. Ştiu! Tu ţii cu CSM! Eu tot ce îmi doresc de la tine este să fii corect în egală măsură cu HCM şi CSM... Te deranjează chestia asta? Mă bucur!”, i-a spus jucătoarea lui Costi Prună, potrivit comunicatului Asociaţiei Presei Sportive.

„Ţinând cont de aceste antecedente, cluburile gazdă şi municipalitatea Baia Mare ar fi trebuit să ia măsuri sporite pentru protejarea celor doi jurnalişti. Aparatul de protecţie, format din doi bătrânei timoraţi, a fost însă extrem de firav.”, au mai arătat reprezentanţii Asociaţiei Presei Sportive.

Asociaţia Presei Sportive cere ca celor două cluburi de handbal din Baia Mare să prezinte scuze publice celor de la DigiSport şi comentatorilor Costi Prună şi George Pârvan şi „roagă Federaţia Română de Handbal să ia măsuri pentru ca astfel de incidente să nu mai aibă loc.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mihai ,sighet mihai ,sighet
    despre comentatori ar fi o tema importanta de discutat.nu putem doar in cateva cuvinte sa lamurim acest subiect .pe scurt sunt unii care nu inteleg cum au ajuns acolo ,pur si simplu nepriceputi ,in afara problemei ,fara pic de talent ,cunostinte slabe ,exprimari de rasul curcii ,partinitori etc. deseori urmaresc transmisiile cu sonorul inchis ,sau pur si simplu schimb postul !!!ar fi f. multe de spus ,deocamdata atat!!
  • Adela33 Adela33
    normal ar trebui amenajat o cabina pt comentatori , si totusi Digi plateste pt transmisie ca ...nu stiu daca vedeam vreun meci de handbal pe undeva ca toti sunt axati pe fotbal si era mai ok fara play out
  • Geo Anti Limonada Geo Anti Limonada
    La handbal Pruna are bun simt, pacat, dar daca erau de la fotbal si-o meritau cu varf si indesat, cum e posibil sa aduci puscariasu' oier iarasi in prim plan !!!
    Rusine sectiei trosbal , vorba lu' Razvan Ioan Boanchis, de la jijisport !
  • Cata Cata
    nu conteaza cu ce echipa tin,e dreptul lor , oricum un asemenea comportament nu trebuie tolerat , doar nu joaca Digi si comentatorii lor impotriva HCM-ului , daca CSM e mai buna sa castige , nu au castigat ca cei de la DIGI poate sunt fani ai CSM-ului desi nu inseamna ca asta e adevarat , daca ii critica putin , gata , sunt partinitori
  • dariu dariu
    parvan e comentator sportiv si se plimba prin tara si prin afara? doamne cum pacalesc unii viata! si eu vad oameni care-mi plang la interviuri sa-i angajez sa imparta pliante pe 6 lei pe ora.

    si are dreptate aia cu ce zice despre pruna. asociatia presei sportive sa verifice mai intai apartenenta comentatorilor de unele cluburi. daca solicita niste acte, s-ar putea sa fie gasiti niste asa-zisi jurnalisti pe statele de plata ale unor cluburi. fie handbal, baschet sau fotbal.

Trimite un comentariu

sus