Skip to main content

CNA. Cârcotașii au adus la CNA „Manifestul pentru o televiziune fără mizerii”, o petiție cu 27.000 de semnături

 

carcotasi
Echipa de la Cronica Cârcotașilor a adus la CNA o petiție online, lansată chiar de emisiune, ce a adunat 27.000 de semnături. Manifestul pentru o televiziune fără mizerii va fi trimis și parlamentarilor, potrivit lui Cristi Hrubaru. Prin acesta se solicită modificarea legislației audiovizuale astfel încât CNA „să poată opri avalanșa de murdărie de pe posturile românești de televiziune”, după cum se arată în textul petiției.

Publicitate

În fața membrilor CNA s-au prezentat Ioana Petric, Cristi Hrubaru și Oana Paraschiv, parte din echipa Cârcotașilor.

Radu Herjeu, membru CNA și cel care a condus ședința de astăzi, a fost cel care a primit petiția. „Va mulțumesc în numele meu personal, că nu pot să vorbesc în numele consiliului. Vă asigur că voi sprijini orice inițiativă civică pentru îmbunătățirea spațiului audiovizual din România și voi fi întotdeauna gata să aplic legea acolo unde este nevoie”, a declarat Herjeu.

După plecarea acestora din ședință, Florin Gabrea, membru CNA, a întrebat dacă manifestul aparține exclusiv emisiunii Cronica Cârcotașilor sau întregului post, Prima TV. Radu Herjeu a precizat că petiția este numai a echipei.

„Asta înseamnă că Cronica Cârcotașilor nu are de-a face cu instituția respectivă (Prima TV - n.r.). Dacă îți asumi că ești împotriva murdăriilor ar trebui ca postul să iasă și să spună «de azi înainte noi nu mai facem murdării»”, a declarat Florin Gabrea.

Radu Herjeu - „Este o petiție. Acum, noi, ca jucător sau ca arbitru pe piața media, e firesc și mi se pare normal că am primit-o. Ei au spus clar că postul nu dorește să fie asociat petiției. Este demersul unor jurnaliști de la o emisiune de televiziune.”

După întâlnirea cu Cârcotașii, care a durat în jur de cinci minute, membrii CNA au revenit la ordinea de zi a ședinței și, ca o coincidență, punctul pe care îl aveau de discutat era chiar unul legat de Prima TV. Este vorba despre mai multe sesizări pentru emisiunile Schimb de mame și Familii la răscruce.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Sa inteleg ca au depus o petitie prin care li se recomanda sa isi inchida mizeria de Cronica Carcotasilor?
  • Cat bebelusele minore imbracate sumar si dansand lasciv au adus audienta nu a deranjat pe nimeni ...Mai mult in emisiunea lor se reiau lucrurile pe care le condamna si se difuzeaza in bucla ca sa poata sa scoata 2 ore de emisiune ca scenetele obosite ale lui Gainusa nu mai sint. Le lipseste o rubrica de sfaturi pentru a circula prudent . Ipocriti !
  • Pagina de Media, Observatorul Antenei 1 au inceput o campanie numita: "Oamenii invizibili", acolo s-au semnat peste 36.200 de semnaturi de http://oameniinvizibili.observator.tv , iar voi nu ati scris nimic. Mare pacat, poate cititori de aici isi faceau timp din viata(maxim 5min) sa semneze petitia.

Trimite un comentariu