Skip to main content

Documentar la Discovery Channel despre Dezastrul din Nepal

 
Dezastrul din Nepal
Dezastrul din Nepal

UPDATE. Discovery a anunţat că documentarul va fi difuzat pe 1 iunie, de la ora 23.00 şi nu pe 31 mai, cum a anunţat iniţial. 

Publicitate

Discovery Channel difuzează pe 1 iunie, de la ora 23.00 un documentar despre cutremurul din Nepal şi posibilele explicaţii care au dus la acest dezastru.

Cutremurul devastator care a lovit Nepalul pe 25 aprilie 2015 a provocat distrugeri uriaşe, soldându-se cu mai bine de 8,000 de morţi, dintre care 18 alpinişti care se aflau în Tabăra de Bază de pe Everest în momentul producerii cutremurului. Clădirile istorice din centrul capitalei Nepalului, Kathmandu, au fost transformate în ruine, iar casele în care locuiau familii întregi de mai multe generaţii s-au prăbuşit.

Dezastrul din Nepal prezintă interviuri cu experţi, simulări de cutremure pentru a explica ştiinţific fenomenul seismelor şi include imagini cu operaţiunile de salvare din Kathmandu, buletine de ştiri difuzate în întreaga lume şi imagini în exclusivitate cu noi tehnologii şi cercetări derulate pentru prognozarea mai eficientă a cutremurelor.

Documentarul conţine şi mărturii captivante ale unor persoane care au fost acolo şi au supravieţuit dezastrului, de la o mamă al cărei bebeluş a rămas îngropat timp de 22 de ore sub dărâmături, până la un student zdrobit de ruinele unei clădiri cu mai multe etaje din Durbar Square, sau doi tineri căsătoriţi aflaţi în luna de miere şi prinşi în avalanşa produsă în Tabăra de Bază 1 de pe Everest. Toate aceste relatări directe, personale, sunt completate cu imagini incredibile, surprinse de utilizatori şi postate pe reţelele de socializare.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus