Skip to main content

Facebook începe să găzduiască articole complete ale unor publicații precum The New York Times și National Geographic

 
Facebook începe să găzduiască articole complete ale unor publicații precum The New York Times și National Geographic
Facebook

Facebook va începe luna aceasta să găzduiască articole integrale și videoclipuri ale unor publicații precum The New York Times, Buzzfeed și National Geographic, potrivit The Wall Street Journal.

Publicitate

Noua facilitate oferită de Facebook publisherilor se numește Instant Articles.

Rețeaua de socializare le oferă furnizorilor de conținut modele speciale de reclame, pentru ca aceștia să își maximizeze veniturile. Unul dintre modele lasă chiar 100% din veniturile generate pe Facebook către publicații.

Care este motivul pentru care Facebook a introdus Instant Articles

Potrivit The Wall Street Journal, Facebook nu are nicio problemă să nu câștige mare lucru din această facilitate, scopul gigantului american fiind să își tină cât mai mult utilizatorii conectați la rețea.

Facebook speră ca utilizatorii săi să prefere să citească știri și să urmărească videoclipuri pe news feed-ul lor, decât să părăsească rețeaua și să meargă, prin intermediul link-urilor, către sursa primară. Facebook a calculat că utilizatorii pierd, în medie, opt secunde suplimentare pentru a trece de la link-ul postat pe Facebook la știriea sau videoclipul de pe un anumit site.

În ciuda ofertelor tentante, unii publisheri nu sunt foarte tentați de ideea de a-i oferi rețelei control asupra conținutului lor și, mai mult, să nu aibă date demografice despre cititori.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu