Skip to main content

Fosta șefă a juriștilor de la Antena Group, declarații împotriva Cameliei Voiculescu și a lui Sorin Alexandrescu. Mihai Gâdea va da și el declarații în fața instanței

 
Fosta șefă a juriștilor de la Antena Group, declarații împotriva Cameliei Voiculescu și a lui Sorin Alexandrescu. Mihai Gâdea va da și el declarații în fața instanței
Camelia Voiculescu

Fosta șefă a juriștilor de la Antena Group a declarat în fața judecătorului că Sorin Alexandrescu și Camelia Voiculescu i-au cerut să declare la DNA că ei nu au nicio implicare în cazul șantajului la adresa RCS&RDS, scrie Evz. Totodată, ieri, instanța a decis ca la următorul termen al procesului în care Sorin Alexandrescu, Camelia Voiculescu și Dan Voiculescu sunt cercetați pentru șantaj, să fie audiat și Mihai Gâdea, director general la Antena 3.

Patru martori au fost audiați la termenul de ieri în cazul de șantaj dintre Antena Group și RCS&RDS. Raluca Pușcaș, fosta șefă a Departamentului Juridic al Antena Group, a declarat în fața judecătorului că Sorin Alexandrescu i-a arătat un contract încheiat între SC Bodu SRL, firma lui Dumitru Dragomir, și RCS&RDS.

Publicitate

„În aceeași zi m-am întâlnit cu Sorin Alexandrescu și cu Camelia Voiculescu, care mi-au cerut să redactez și să cer un punct de vedere de la cele două firme cu referire la contractul dintre ele. Solicitările au fost transmise din partea «Jurnalului Național», ziarul urmând să publice o anchetă pe acest subiect. Am trimis scrisorile printr-un șofer. Răspunsurile de la Dumitru Dragomir și de la RCS le-am transmis lui Sorin Alexandrescu”, a precizat Raluca Pușcaș, citată de Evz.

Avocata a explicat apoi că, în iunie 2012, cu o zi înainte de a fi chemată la DNA, s-a întâlnit cu Camelia Voiculescu și cu Sorin Alexandrescu care i-au cerut ca, „în cazul în care sunt chemată la Parchet, să spun că ei nu au avut nicio implicare în expedierea acelor scrisori și că a fost inițiativa mea”, a arătat Raluca Pușcaș.

Un alt personaj care ar fi intervenit pe lângă șefa de la Juridic al Antenelor a fost avocatul Mihai Puiu. Acesta a chemat-o în aceeași zi în biroul lui pe martoră și ia cerut, în scris, pe ecranul unui laptop ca, în caz că este chemată la DNA „să spui adevărul, adică Alexandrescu și Camelia nu au nicio implicare”.

„A fost pentru prima dată când avocatul Puiu a comunicat cu mine în acest mod, chiar dacă eram în aceeași încăpere. Mi s-a părut exagerat. Nu putem să am inițiativa de a demara o investigație jurnalistică. Am demisionat a doua zi”.

Directoarea de marketing a grupului, Cristina Jura, a explicat cum și cine a luat decizia de a difuza promo-ul cu titlul „Exploziv! Mită de milioane în fotbal”. „A fost o cerere din partea lui Sorin Alexandrescu să promovez acel promo în luna mai. Textul a venit de la el. Am hotărât împreună să difuzăm de 4-5 ori pe zi, nu mai mult decât alte astfel de producții”, a arătat directoarea. După o lună s-ar fi renunțat la difuzarea lui. Jura a mai precizat că este posibil ca și alte anchete jurnalistice să nu fi apărut chiar dacă anterior li s-a făcut reclamă la televiziunile trustului de presă. Ea a arătat că acționarul majoritar, Camelia, nu a avut vreo implicare în producția materialului video”.

Spotul publicitar, arată DNA, a fost difuzat în mai 2013, de 401 ori, de toate posturile TV aparținând SC Antena TV Group SA.

Promo-ul, în continuare:

https://youtu.be/7sxm_Q32_Qc

 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu