Skip to main content

FOTO. O asociaţie clujeană de presă face apel la luciditatea cititorului cu o serie de colaje din ziare

 
Campanie Invata sa discerni
Campanie Invata sa discerni

Asociaţia Profesioniştilor din Presă – Cluj (APPC) a lansat o campanie de conştientizare menită să promoveze o presă de calitate, independentă de contexte consumeriste, politice sau economice.

Publicitate

Intitulată „Învaţă să discerni’’, campania se adresează în primul rând consumatorilor de presă scrisă, cu scopul de a le atrage atenţia acestora asupra contribuţiei pe care o pot aduce la creşterea calităţii presei, dacă discern corect între ştirile pe care aleg să le citească, potrivit presaclujeana.ro.

"Campania îşi doreşte să tragă un semnal de alarmă în interiorul breslei jurnaliştilor, care a ajuns să fie adesea desconsiderată din cauza slabei calităţi pe care o livrează", se spune pe site-ul organizaţiei.

Un apel la luciditatea cititorului

"Îi încurajăm pe oameni să se abţină să consume mizeriile ce le sunt servite pe post de ştiri, să ocolească prostiile cu titlul scris cu majuscule şi care include cuvinte şocante, pentru că prin alegerile pe care le fac pot contribui la creşterea calităţii presei. Mi se pare inadmisibil ca, de exemplu, o ştire despre daci înalţi de 10 metri să numere aproape 10.000 de interacţiuni pe reţelele de socializare, iar articole scrise după toate rigorile jurnalistice şi relevante pentru societatea românească să treacă aproape neobservate, a spus Bogdan Stanciu, membru în Comitetul de Conducere al APPC, jurnalist la Transilvania Reporter şi revista Sinteza.

Realizată în parteneriat cu agenţia de strategie şi creaţie Kumpania şi agenţia de outdoor şi producţie publicitară Young, campania se derulează atât pe outdoor, cât şi în medii neconvenţionale de comunicare indoor.

Campania „Învaţă să discerni’’, lansată cu ocazia Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, se va derula timp de o lună, în perioada 3 mai – 2 iunie. Mai multe detalii despre campanie, pe site-ul asociaţiei,

GALERIE FOTO.

  • Campanie Invata sa discerni
  • Campanie Invata sa discerni
  • Campanie Invata sa discerni
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus