Skip to main content

Julian Assange va răspunde întrebărilor într-o transmisiune online pentru România, la Frontline Club

 
Julian Assange va răspunde întrebărilor într-o transmisiune online pentru România, la Frontline Club
julian assange

O oră cu Julian Assange, fondatorul WikiLeaks. Fondatorul WikiLeaks va sta de vorbă cu românii prin intermediul unei transmisiuni online. Evenimentul, organizat de Frontline Club București în parteneriat cu gândul.info, va avea loc marți, 19 mai, începând cu ora 17:30, dialogul fiind moderat de Claudiu Pândaru, director editorial gândul.info și Andrei Luca Popescu, jurnalist gândul.info.

Julian Assange este un celebru jurnalist australian, fondator și redactor-șef al site-ului WikiLeaks, care publică documente secretizate provenite din scurgeri de informații. Assange este investigat în Statele Unite din anul 2010, după ce WikiLeaks a publicat o serie de documente militare și diplomatice secrete. Jurnalistul a primit azil politic din partea autorităților ecuadoriene în anul 2012, fiind găzduit și în prezent de Ambasada Ecuadorului din Londra. Pentru activitatea sa în cadrul WikiLeaks, Julian Assange a câștigat multiple premii internaționale pentru jurnalism, fiind considerat un promotor al libertății presei și jurnalismului de investigație.

Publicitate

Întrebări pentru Julian Assange se pot pune pe pagina de Facebook Frontline Club Bucharest dedicată evenimentului.

Discuția cu Julian Assange va fi urmată de proiecția filmului „1971”, prezentând cazul real al unui grup de activiști pentru pace, care publică documente secrete compromițătoare despre unele acțiuni ale FBI.

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu