Skip to main content

PARTENERIAT. Jurnalişti şi producători de conţinut de la mari publicaţii globale vin la ICEEfest

 
ICEEfest 2014_2
ICEEfest 2014_2

ICEEfest 2014_2

Publicitate

The Huffington Post, The New York Times, Le Figaro, El Pais şi VICE sunt doar câţiva dintre giganţii din domeniul jurnalismului si publishingului care vor fi reprezentaţi la ICEEfest 2015, cel mai mare festival din Europa Centrală şi de Est dedicat internetului, care va avea loc pe 11 şi 12 iunie 2015 la Grand Cinema & More.

În prima zi, 11 iunie, de la ora 9.15, în cadrul sesiunii ''Quality content in the digital age'' (“Conţinut de calitate în era digitală”), vor vorbi Koda Wang, COO al The Huffington Post, şi Jean-Christophe Demarta, vice-president - Global Advertising al The New York Times.

The Huffington Post, un agregator online şi blog fondat de Arianna Huffington în 2005 e considerat cel mai popular site politic din SUA şi in top 100 site-uri de continut la nivel global. În 2011, Huffington Post a fost cumpărat de AOL cu 315 milioane de dolari, iar în 2012 a devenit primul produs media 100% digital din SUA care are în palmares un premiu Pulitzer. În august 2014, Huffington Post a avut 115 milioane de vizitatori unici la nivel global, prima dată când a fost depăşită ''borna'' de 100 de milioane.

În calitate de COO al Huffington Post, Koda Wang se ocupă de afacerile globale ale companiei. Anterior, Wang a fost General Manager al afacerilor internaţionale ale Huffington Post, ajutând la expansiunea produsului în 13 ţări, care generează în total jumătate dintre vizitatori. La ICEEfest 2015, tema prezentării lui Koda Wang va fi ''Becoming a global digital media company'' (“Cum să devii o companie media digitală globală”).

The New York Times a fost înfiinţat în 1851 şi este supranumit ''The gray lady'' (Doamna în gri) datorită stilului conservativ şi a imparţialităţii. De-a lungul istoriei, The New York Times a obţinut 114 premii Pulitzer, iar în septembrie 2014 avea un tiraj de 1,38 milioane de exemplare zilnic, al doilea cel mai mare din SUA după The Wall Street Journal.

În calitate de vice-president - Global Advertising al The New York Times, Jean-Christophe Demarta supraveghează activităţile internaţionale din portofoliul ziarului.

La “polul” oarecum opus, VICE - revista canadiana lansata in anii ’90 care reinventeaza jurnalismul pentru generatia celor nascuti dupa 2000 - vine la ICEEfest sa vorbeasca despre cum Internetul a schimbat fundamental modul in care tinerii consuma continut. Ce subiecte si controverse ii preocupa si cum arata “noul jurnalism”?

De asemenea, cei care lucrează în domeniul contentului (jurnalism, strategie, marketing, vânzări) şi vin la ICEEfest 2015 vor fi cu siguranţă interesaţi şi de sesiunea ''The champions of premium publishing'' (Campionii publicaţiilor premium), care va avea loc în cea de-a doua zi de ICEEfest 2015 (vineri, 12 iunie), de la ora 12. În cadrul acesteia vor vorbi George Nimeh (Chief Digital Officer la KURIER), Victor Arbalzar Gonzalez (Head of Digital Operations la Prisa Noticias, editorul unor ziare celebre precul El Pais sau AS), Bertrand Gle (New Media Director la Le Figaro) şi Carsten Kritscher (Commercial Director la VICE), care vor vorbi despre provocările transformării media tradiţionale, dar şi alte teme care urmează să fie comunicate.

În plus, jurnaliştii şi ceilalţi participanţi interesaţi de domeniul media de la ICEEfest 2015 au ocazia să participe la workshopul ''The challenges of content producers'' (Provocările producătorilor de conţinut), care va avea loc pe 11 iunie de la 14.30 şi la care vor participa Koda Wang, George Nimeh, Victor Arbalzar Gonzalez şi Carsten Kritscher.

ICEEfest – Interactive Central and Eastern Europe Festival – e organizat de ThinkDigital, în parteneriat cu Orange. Masina oficial a festivalului este Toyota Hybrid. Bilete se găsesc pe site-ul oficial, www.iceefest.com. Acolo gasiti si agenda evenimentelor din cadrul festivalului: http://www.iceefest.com/agenda

Televiziunile si publicatiile online cu trafic semnificativ, interesate sa trimita jurnalisti si angajati la ICEEfest, beneficiaza de tarife preferentiale, in schimbul sustinerii festivalului.

Detalii via e-mail: iceefest @ thinkdigital.net.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus