Skip to main content

PERCHEZIȚII într-un dosar disjuns din cazul Mediafax: suspiciuni de evaziune fiscală în valoare de peste 2,7 milioane de euro

 
PERCHEZIȚII într-un dosar disjuns din cazul Mediafax: suspiciuni de evaziune fiscală în valoare de peste 2,7 milioane de euro
politia perchezitii

Percheziții în această dimineață la mai multe firme din București și Ilfov care avea legătură cu persoanele cercetate deja în dosarul Mediafax, potrivit Digi24.

„În circuitul infracţional sunt angrenate 35 de societăţi comerciale româneşti, cu implicare în „activităţi de tip media”, prin care s-au stabilit, de către reprezentanţii acestora, impozite, taxe şi contribuţii, având drept rezultat obţinerea fără drept a unor sume sau restituiri de la bugetul general consolidat al statului”, se arată în comunicatul instituției.

Publicitate

„Activităţile cu caracter infracţional s-au derulat în perioada aprilie 2012 – martie 2014, existând indicii de săvârşire a faptelor de către mai multe societăţi comerciale cu obiect de activitate similar.
Prejudiciul estimat se cifrează la valoarea de 12.300.000 lei (2,7 milioane de euro - n.r)”, se mai arată într-un comunicat al Poliției Române.

Potrivit Digi24, 13 mandate de aducere a persoanelor la audieri vor fi puse în aplicare, în urma probatoriului administrat urmând a fi dispuse măsurile care se impun. Acțiunea se desfășoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Jusiţie.

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu