Skip to main content

Proprietar cu acte. RCS anunță finalizarea tranzacției prin care a preluat Pro FM, Info Pro, Music FM și Dance FM

 
Proprietar cu acte. RCS anunță finalizarea tranzacției prin care a preluat Pro FM, Info Pro, Music FM și Dance FM
cosmin prelipceanu

cosmin prelipceanu
Cosmin Prelipceanu, redactor-șef Digi 24, este cel care a prezentat proiectul de radio în fața membrilor CNA

Publicitate

FINAL DE TRANZACȚIE. Compania RCS&RDS anunță că a finalizat preluarea posturilor de radio Pro FM, Info PRO, Music FM și Dance FM.

"RCS & RDS si Pro TV au finalizat pe 29 mai 2015 procesul de transfer al portofoliului de radio format din statiile Pro FM, Info Pro, Music FM și Dance FM", se arată într-un comunicat al companiei.

Deocamdată emisia posturilor de radio se face din actualul sediu al stației, urmând ca Pro FM să se mute în următoarele luni în studiourile aflate în amenajare în clădirea Digi 24.

"In curand, posturile de radio Pro FM, Music FM si Dance FM vor putea fi ascultate si pe platforma Digi Online", spun oficialii RCS. Platforma cuprinde peste 35 de canale TV, de filme, documentare si emisiune.

Discuțiile dintre RCS și Central European Media Enterprises pentru preluarea stațiilor radio au început în primăvara anului trecut cu mai mulți ofertanți, însă Digi 24 avea cele mai multe șanse, după cum paginademedia.ro a scris aici.

Cine a mai fost interesat de rețeaua de frecvențe?

Inițial, când CME și-a anunțat intenția de a vinde operațiunile de radio din România, mai multe companii s-au uitat către portofoliul Pro.
Pe lângă RCS și Sorin Enache (cu Sebastian Ghiță printre finanțatori), de divizia de radio au mai fost interesați Ringier și Kanal D.

Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, prețul de pornire a fost de un milion de dolari. Ulterior, tot în primele faze ale discutiilor, s-a ajuns la două milioane de dolari. Ringier și Kanal D au ieșit din negocieri

RCS și CME au ajuns la un acord la sfârșitul anului trecut, după cum Paginademedia.ro a scris în exclusivitate AICI. Ulterior, trecerea posturilor de la compania americană care deține Pro TV la RCS a fost aprobată și de CNA. De astăzi, RCS este "proprietar cu acte"

Planurile RCS cu Pro FM: Licența națională InfoPro va fi Digi FM. Pro FM va rămâne neschimbat

Ce se va întâmpla cu posturile de radio preluate? Potrivit planurilor prezentate în fața Consiliului Național al Audiovizualului, licența națională InfoPro va deveni Digi FM, un post de radio informativ, cu redacție proprie. Posturile Pro FM, Pro Clasic și Music FM și Dance FM vor rămâne neschimbate.

Cosmin Prelipceanu, reprezentant al RCS&RDS – Noi am înțeles din licența InfoPro că este un radio de informații. Ne dorim să facem un radio de informații. Licența InfoPro pentru noi este nevoia de a avea un radio național de informare. Vă propunem să preluăm această licență și să o transformăm în Digi FM. Credem că există această nevoie. Vom avea o redacție proprie care va produce conținut de radio și pentru radio. Ne propunem ca seara să-l preluăm pe Emil Hurezeanu (de la Digi24 - n.r.). Niciun alt program al Digi24 nu se pretează radioului. Vrem să facem radio pe Digi FM. Vom avea jurnaliști de radio care să producă conținut pentru radio.

Citește și:

 

 

 

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Azi s-a modificat și „subsolul” de pe www.profm.ro cu trimiteri către site-urile RCS-RDS. Aseară încă erau link-urile tradiționale către site-urile CME.

Trimite un comentariu