Skip to main content

Rusia ameninţă Google, Twitter si Facebook cu blocarea. Roskomnadzor: „Site-urile care îndeamnă la proteste neanunţate şi frământări sociale să fie închise"

 
Facebook Hepta
Facebook Hepta

FOTO: Hepta
FOTO: Hepta

Publicitate

Serviciului federal pentru monitorizarea comunicaţiilor Roskomnadzor, "cainele de paza" al Rusiei, a transmis catre Google, Twitter si Facebook cate o scrisoare prin care ii acuza de incalcarea legilor ruse cu privire la internet, iar un purtator de cuvant al agentiei a declarat miercuri ca acestea risca sa fie blocate daca nu se supun legilor, scrie HotNews.ro.

Roskomnadzor a comunicat ca a trimis scrisori saptamana aceasta catre cele trei companii Americane cerandu-le sa se supuna reglementarilor asupra internetului, reglementari pe care criticii presedintelui Vladimir Putin le-au descris drept masuri de cenzura.

„In scrisorile noastre amintim in mod repetat companiilor despre consecintele incalcarii legislatiei", a declarat purtatorul de cuvant al serviciului federal Vadim Ampelonsky.

Acesta a mai declarat ca, din cauza tehnologiei de criptare folosita de cele trei companii, Rusia nu a avut cum sa blocheze anumite site-uri si astfel reusind doar sa elimine o mica parte din continut. Faptul ca autoritatea nu a avut acces la toate serviciile celor 3 site-uri este catalogata drept o incalcare a prevederilor legale.

Pentru a se supune legislatiei, cele trei companii trebuie sa puna la dispozitia statului date despre bloggerii rusi cu mai mult de 3.000 de accesari pe zi si sa inchida site-urile pe care Roskomnadzor le considera drept continand apeluri la "proteste neanuntate si framantari sociale", a declarat Ampelonsky.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • dariu dariu
    mi se pare corect. americanii cum ar reactiona daca google, facebook si twitter ar indemna lumea sa faca detoneze bombe in sua?

Trimite un comentariu

sus