Skip to main content

Studiu BRAT. Câți internauți vin de la țară și câți de la oraș

 
Studiu BRAT. Câți internauți vin de la țară și câți de la oraș
internet

România numără peste zece milioane de internauți, potrivit unui studiu realizat de Biroul Român de Audit Transmedia, în perioada 1 decembrie 2014 - 28 februarie 2015. Câți sunt de la oraș și câți vin de la țară?

Publicitate

Potrivit studiului, circa 3,7 milioane de persoane din mediul rural accesează internetul. La nivel urban, universul celor care accesează internetul este format din 6,8 milioane de persoane. Astfel, în România se ajunge la o cifră totală de 10,5 milioane de utilizatori de internet.

Potrivit studiului realizat de BRAT, consumul de internet din mediul urban rămâne în continuare mai ridicat față de cel din mediul rural, audiența siteurilor web la modul general fiind distribuită astfel: aproximativ 65% utilizatori provin din mediul urban și aproximativ 35% utilizatori din mediul rural.

Profilul utilizatorilor de internet

  • În mediul rural internetul este accesat preponderent de persoanele mai tinere, cu vârstă cuprinsă între 14 și 44 de ani, în procent de 83%.
  • În mediul urban utilizatorii cu vârsta de peste 44 de ani câștigă teren, ajungând la un procent de 25% dintr-un numar de aproximativ 6,8 milioane persoane din mediul urban care accesează internetul.
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu