Skip to main content

B1 TV, amendat cu 7.500 de lei pentru că moderatorul Sabin Orcan nu a intervenit în cazul unor acuzații făcute de Traian Băsescu

 
B1 TV, amendat cu 7.500 de lei pentru că moderatorul Sabin Orcan nu a intervenit în cazul unor acuzații făcute de Traian Băsescu
sabin orcan

Consiliul Național al Audiovizualului a decis să amendeze postul B1 TV cu suma de 7.500 de lei pentru că moderatorul nu a intervenit atunci când Traian Băsescu a făcut o serie de acuzații la adresa lui Victor Ponta și a conducerii DNA și CSM.

Membrii CNA au analizat în ședința de astăzi mai multe sesizări privind postul B1 TV, care au vizat două ediții ale emisiunii Lumea lui Banciu, una X Press (cu Traian Băsescu invitat) și o ediție a emisiunii Ultimul cuvânt (cu declarații ale lui Sabin Orcan), însă aceștia au considerat că doar emisiunea lui Orcan a încălcat legislația audiovizuală.

Publicitate

Mai exact, în timp ce Traian Băsescu făcea diferite acuzații nesusținute prin probe, moderatorul nu a intervenit, așa cum cere legea audiovizualului.

Traian Băsescu a spus, printre altele, în emisiunea lui Orcan că nu îi sună pe Florian Coldea, Codruţa Kovesi şi Livia Stanciu. Acesta a declarat: „Pentru că ei sunt artizanii acestui mod răvăşit de a face justiţie, fără respect pentru cel care nu e condamnat. Ce să fac? Vor să mai rămână cinci mandate în funcţie”.

Băsescu a reluat și acuzațiile făcute în campania electorală, despre faptul că Victor Ponta ar fi fost ofițer acoperit, acuzații nedovedite până în prezent. „O altă problemă a sistemului este cea a foștilor ofițeri acoperiți dintre judecători și procurori. Până în 2004, Serviciile au considerat, ca de altfel și  acei judecători și acei procurori, că pot să încalce Constituția. Constituția din ‘91 spune foarte clar: Magistrații nu pot fi ofițeri acoperiți. Destui dintre ei au fost, destui. Nu vreau să se înțeleagă că e generalizat. Sunt  unii care au fost, ca să fiu mai precis, să nu dau un... Ei, acești oameni de teama faptului că au încălcat Constituția din ’91, teamă pe care o are și Ponta, da, a încălcat Constituția când s-a făcut ofițer acoperit deși era procuror la Parchetul General, acești oameni de teamă să nu se afle că au încălcat Constituția, ceea ce în mod normal i-ar duce la pierderea calității de magistrat, fie că vorbim de procuror sau de judecător, sunt șantajabili.

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • alta dovada ca cna URASTE B1TV. daca alt Canal (antena3, realitatea, tvr, sau oricine altcineva) facea asa ceva, cna ar fi lasat acel post sa scape basma curata!!!

Trimite un comentariu