Skip to main content

B1 TV, scrisoare către CNA după reacția publică a unui dintre membri: „să spună care sunt televiziunile vizate de acuzaţiile sale şi care sunt „ştirile şi dezbaterile false”

 
B1 TV, scrisoare către CNA după reacția publică a unui dintre membri: „să spună care sunt televiziunile vizate de acuzaţiile sale şi care sunt „ştirile şi dezbaterile false”
B1 TV pensii

După România TV și postul B1 TV a scris Consiliului Național al Audiovizualului în legătură cu reacția publică a lui Valentin Jucan, de ieri, când a afirmat că anumite posturi de știri „au promovat știri și dezbateri false, trucate, având ca unic scop asigurarea protecției patronilor politici sau a finanțatorilor, toți aflați în dificultate din punct de vedere al justiției.”

„Solicităm d-lui Valentin Jucan să specifice care sunt televiziunile vizate de acuzaţiile sale şi, mai exact, care sunt „ştirile şi dezbaterile false” care au fost difuzate în această perioadă de aceste posturi”, se menționează în scrisoarea care a fost trimisă ieri Consiliului Național al Audiovizualului și semnată de Sorin Oancea, director general și unul dintre acționarii postului.

Publicitate

„În caz contrar, vom considera această acţiune a d-lui Jucan o ingerinţă în politica editorială a posturilor de televiziune şi o atingere adusă libertăţii de expresie, situaţie inacceptabilă mai ales din poziţia pe care o deţine, de membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului.”, se mai arată în scrisoarea celor de la B1 TV.

Reamintim că, Valentin Jucan, membru CNA, a adresat ieri o scrisoare publică prin care afirma, printre altele, fără a preciza numele vreunei televiziuni, că „publicul din România a asistat la una dintre cele mai josnice campanii de manipulare mediatică, desfășurată exclusiv în favoarea unor anumiți politicieni.”

Scrisoarea integrală, în continuare:

Am primit în această dimineaţă (joi, 25 iunie - n.r.) cu surprindere un comunicat trimis de dl. Valentin Jucan, în calitatea sa de membru al Consilului Naţional al Audiovizualului, prin care se aduc grave acuzaţii posturilor de televiziune de ştiri, culminând cu afirmaţia că acestea practică „un atac la adresa siguranţei naţionale”.

Suntem acuzaţi, printre altele, că difuzăm „ştiri şi dezbateri false, trucate” şi că „punem în pericol viitorul generaţiei care va trebui să preia conducerea României”. Sentinţa finală este că „ne-am pierdut definitiv dreptul de a susţine că practicăm jurnalismul”.

Desigur, aşa cum precizează dl. Jucan, există două fericite excepţii, două posturi de ştiri care nu intră în această categorie condamnabilă. Bănuim că nu e vorba de Realitatea TV, postul care a difuzat (desigur, „pe surse”) doar în ultimele zile două ştiri false la ore de maximă audienţă.

De asemenea, se vorbeşte în comunicatul d-lui Jucan despre „patronii politici şi finanţatorii posturilor de televiziune care au probleme cu justiţia” şi despre o protecţie politică asigurată acestor televiziuni prin intermediul CNA. În calitate de destinatar al acestui comunicat şi de televiziune de ştiri, B1 TV nu ştie să aibă vreun patron politic şi nici să fie protejat în vreun fel de Consiliul Naţional al Audiovizualului. Dimpotrivă.

Solicităm respectuos membrilor Consiliului Naţional al Audiovizualului să precizeze dacă opiniile exprimate de dl. Valentin Jucan în acest comunicat reprezintă şi punctul de vedere al instituţiei din care fac parte.

De asemenea, solicităm d-lui Valentin Jucan să specifice care sunt televiziunile vizate de acuzaţiile sale şi, mai exact, care sunt „ştirile şi dezbaterile false” care au fost difuzate în această perioadă de aceste posturi. În plus, care sunt posturile de televiziune care beneficiază de protecţie politică din partea CNA şi cum se realizează această protecţie?

În caz contrar, vom considera această acţiune a d-lui Jucan o ingerinţă în politica editorială a posturilor de televiziune şi o atingere adusă libertăţii de expresie, situaţie inacceptabilă mai ales din poziţia pe care o deţine, de membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului.

Citește și:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu