Skip to main content

CNA. Amendă de 10.000 de lei pentru o „copie” locală a lui Mircea Badea

 
CNA. Amendă de 10.000 de lei pentru o „copie” locală a lui Mircea Badea
Adrian Bidilici

Consiliul Național al Audiovizualului a decis amendarea postului Tele 2 Drobeta Turnu Severin cu suma de 10.000 de lei pentru o emisiune pamflet.

Consiliul a analizat 19 sesizări primite pentru emisiunea prezentată de Adrian Bidilici la Tele 2 Drobeta Turnu Severin. Sancțiunea a fost dată pentru exprimările vulgare și pentru afirmațiile neprobate făcute la adresa lui Klaus Iohannis. Astfel, Consiliul a considerat că au fost încălcate articolele 3(2) din Legea Audiovizualului și 40 cu 1 și 2 din Codul Audiovizual.

Publicitate

Bidilici a folosit, printre altele, afirmații precum „popor, ne lăsăm în curul gol” și l-a numit, în repetate rânduri, pe președintele României, într-o emisiune difuzată anul trecut, pe când acesta era candidat la președinție, „Klaus onanis”.

Primul care a făcut o propunere în acest sens a fost Radu Călin Cristea, o amendă de 20.000 de lei. Al doilea a fost Radu Herjeu, cel care a și prezidat ședința de astăzi, care a propus o sancțiune de 10.000 de lei.

„Așa cum spuneam, dânsul este o copie nereușită, nu mi se pare normal să-l amendăm pe el mai mult decât pe original. Și atât timp cât la original, care folosește exact același gen de limbaj, are exact aceeași gen de atitudine, același gen de acuzații și același joc de cuvinte cu numele unor oameni, eu propun 10.000 de lei amendă”, a spus Radu Herjeu, fără a menționa exact cine este „originalul”. A dat totuși de înțeles că ar fi vorba de realizatorul Mircea Badea. Antena 1 a fost sancționată recent cu 10.000 de lei pentru o ediție în reluare a emisiunii În gura presei, la pachet cu o ediție Neatza cu Răzvan și Dani, după cum paginademedia.ro a scris AICI.

Pe de altă parte, Monica Gubernat a propus o sancțiune, invocând amenda „modestă” primită de Realitatea TV în urmă cu două săptămâni. „Am văzut că pentru limbaj injurios un post central - recidivă, recidivă - a primit modesta sumă de 7.000 de lei. Așa că eu voi propune doar o somație”, a spus Monica Gubernat, membru CNA.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Adrian Bidilici este şeful televiziunii locale patronate de soţia baronului PSD de Mehedinţi, Duicu...Bidilici nu se considera jurnalist ci lucrator in presa, fiind implicat in scandalul Duicu, daca mai tineti minte cazul jurnalistilor solicitati de baronul PSD să-i sune pe investigatorii MAI şi să le influenţeze o ancheta sub ameninţarea că ei reprezintă televiziuni centrale. Acelasi Bidilici s-a aflat si anul trecut in vizorul CNA când referindu-se la Marius Bălu, senator PDL, la adresa numelui acestei persoane a utilizat expresia ,,bălălău”...

Trimite un comentariu