Skip to main content

CNA. Amendă de 10.000 de lei pentru o „copie” locală a lui Mircea Badea

 
Adrian Bidilici
Adrian Bidilici

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis amendarea postului Tele 2 Drobeta Turnu Severin cu suma de 10.000 de lei pentru o emisiune pamflet.

Publicitate

Consiliul a analizat 19 sesizări primite pentru emisiunea prezentată de Adrian Bidilici la Tele 2 Drobeta Turnu Severin. Sancţiunea a fost dată pentru exprimările vulgare şi pentru afirmaţiile neprobate făcute la adresa lui Klaus Iohannis. Astfel, Consiliul a considerat că au fost încălcate articolele 3(2) din Legea Audiovizualului şi 40 cu 1 şi 2 din Codul Audiovizual.

Bidilici a folosit, printre altele, afirmaţii precum „popor, ne lăsăm în curul gol” şi l-a numit, în repetate rânduri, pe preşedintele României, într-o emisiune difuzată anul trecut, pe când acesta era candidat la preşedinţie, „Klaus onanis”.

Primul care a făcut o propunere în acest sens a fost Radu Călin Cristea, o amendă de 20.000 de lei. Al doilea a fost Radu Herjeu, cel care a şi prezidat şedinţa de astăzi, care a propus o sancţiune de 10.000 de lei.

„Aşa cum spuneam, dânsul este o copie nereuşită, nu mi se pare normal să-l amendăm pe el mai mult decât pe original. Şi atât timp cât la original, care foloseşte exact acelaşi gen de limbaj, are exact aceeaşi gen de atitudine, acelaşi gen de acuzaţii şi acelaşi joc de cuvinte cu numele unor oameni, eu propun 10.000 de lei amendă”, a spus Radu Herjeu, fără a menţiona exact cine este „originalul”. A dat totuşi de înţeles că ar fi vorba de realizatorul Mircea Badea. Antena 1 a fost sancţionată recent cu 10.000 de lei pentru o ediţie în reluare a emisiunii În gura presei, la pachet cu o ediţie Neatza cu Răzvan şi Dani, după cum paginademedia.ro a scris AICI.

Pe de altă parte, Monica Gubernat a propus o sancţiune, invocând amenda „modestă” primită de Realitatea TV în urmă cu două săptămâni. „Am văzut că pentru limbaj injurios un post central - recidivă, recidivă - a primit modesta sumă de 7.000 de lei. Aşa că eu voi propune doar o somaţie”, a spus Monica Gubernat, membru CNA.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • geo geo
    Adrian Bidilici este şeful televiziunii locale patronate de soţia baronului PSD de Mehedinţi, Duicu...Bidilici nu se considera jurnalist ci lucrator in presa, fiind implicat in scandalul Duicu, daca mai tineti minte cazul jurnalistilor solicitati de baronul PSD să-i sune pe investigatorii MAI şi să le influenţeze o ancheta sub ameninţarea că ei reprezintă televiziuni centrale. Acelasi Bidilici s-a aflat si anul trecut in vizorul CNA când referindu-se la Marius Bălu, senator PDL, la adresa numelui acestei persoane a utilizat expresia ,,bălălău”...

Trimite un comentariu

sus