Skip to main content

Cum arată ordonanţa prin care Guvernul propune un ajutor de 15 milioane de euro pentru televiziunile „care produc şi difuzează emisiuni cu specific de informare, educare si cultural”

 
Cum arată ordonanţa prin care Guvernul propune un ajutor de 15 milioane de euro pentru televiziunile „care produc şi difuzează emisiuni cu specific de informare, educare si cultural”

„Obiectivul schemei de ajutor constă în stimularea operatorilor economici din domeniul audiovizual care produc şi difuzează emisiuni informative, culturale şi educative de interes public”, spune un articol din noua ordonanţă aprobată ieri în şedinţa de Guvern. Mai precis, actul normativ va permite ca în perioada 1 iulie 2015 - 31 decembrie 2016 să ofere televiziunilor care oferă programe informative, educative şi culturale un ajutor de 15 milioane de euro.

Publicitate

Actul normativ aprobat ieri de Guvern este a treia formă care apare în mai puţin de o săptămână. Dacă în primele două variante de ordonanţă banii ar fi provenit de la cablişti (5% din veniturile lor anuale), în varianta finală s-a ajuns la un ajutor de stat de 15 milioane de euro de la Guvern. Modificarea vine după ce marii cablişti au criticat public graba Guvernului de a trece această ordonanţă fără dezbatere publică.

Paginademedia.ro prezintă în continuare forma finală a ordonanţei de urgenţă, votate ieri de Guvern. De menţionat că, în aceeaşi ordonanţă s-a introdus prelungirea temporară de emisiei analogice, în banda de frecvenţe radio 174-230 MHz, banda VHF (very high frequency), până la 31 decembrie 2016.

Ordonanţa, deşi votată de Guvern, a ajuns şi pe masa CNA pentru un nou aviz - al treilea în decursul unei săptămâni.

Cum explică Guvernul urgenţa şi nevoia acestei ordonanţe?

  • „dificultăţile persistente cu care se confundă posturile de televiziune şi radio din România.”
  • „necesitatea de a oferi publicului românesc programe informative şi educative de cât mai bună calitate.”
  • „susţinerea acelor posturi care alocă resurse financiare şi umane importante pentru producţia şi difuzarea de programe de informare, culturale şi educative, programe despre care se ştie că sunt costisitoare în termeni economici şi, în plus, au valoarea comercială redusă comparativ cu programele de divertisment, film şi sport.”

ordonanta Guvern

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • abdu rehab abdu rehab
    nu sa le tina fidele, ci sa le tina pe Linia de plutire, ca sa nu dea chix. daca una sau mai multe Televiziuni dispar, unde mai vedem Concertele lui Andre Rieu de exemplu? sau unde mai auzim de Rares Bogdan???
  • abdu rehab abdu rehab
    de acord. rcs (adica digi24) mereu va avea bani atata timp cat va avea clienti. si din Banii platiti de abonatii rcs la Cablu se duc la digi24. fara Banii de la abonati, digi ar fi in aceiasi situatie ca si antena 1, antena 3, realitatea, romania tv, tvr, etc.
  • marius marius
    Guvernul a gasit o forma prin care sa isi rasplateasca si sa isi tina sub control televiziunile fidele.
  • Florin Florin
    Digi24 nu are probleme cu banii. E cam greu avand in vedere ca are Rcs rds in spate.
  • abdu rehab abdu rehab
    se vede ca multe Posturi precum, antena 1, antena 3, digi24, realitatea tv, romania tv, tvr, etc, nu mai au Bani si se ajunge la CERSIT ca sa mai reziste pe Micul Ecran. la cate Posturi de asa zise "Stiri" sunt, e clar ca se face o implozie. sa vedem cine mai rezista dupa toata Mascarada si Circul asta ieftin.
  • alinyo alinyo
    Antena 3 e aici !!!?!

Trimite un comentariu

sus