Skip to main content

Cum arată ordonanța prin care Guvernul propune un ajutor de 15 milioane de euro pentru televiziunile „care produc și difuzează emisiuni cu specific de informare, educare si cultural”

 
Cum arată ordonanța prin care Guvernul propune un ajutor de 15 milioane de euro pentru televiziunile „care produc și difuzează emisiuni cu specific de informare, educare si cultural”
ordonanta Guvern

„Obiectivul schemei de ajutor constă în stimularea operatorilor economici din domeniul audiovizual care produc și difuzează emisiuni informative, culturale și educative de interes public”, spune un articol din noua ordonanță aprobată ieri în ședința de Guvern. Mai precis, actul normativ va permite ca în perioada 1 iulie 2015 - 31 decembrie 2016 să ofere televiziunilor care oferă programe informative, educative și culturale un ajutor de 15 milioane de euro.

Actul normativ aprobat ieri de Guvern este a treia formă care apare în mai puțin de o săptămână. Dacă în primele două variante de ordonanță banii ar fi provenit de la cabliști (5% din veniturile lor anuale), în varianta finală s-a ajuns la un ajutor de stat de 15 milioane de euro de la Guvern. Modificarea vine după ce marii cabliști au criticat public graba Guvernului de a trece această ordonanță fără dezbatere publică.

Publicitate

Paginademedia.ro prezintă în continuare forma finală a ordonanței de urgență, votate ieri de Guvern. De menționat că, în aceeași ordonanță s-a introdus prelungirea temporară de emisiei analogice, în banda de frecvenţe radio 174-230 MHz, banda VHF (very high frequency), până la 31 decembrie 2016.

Ordonanța, deși votată de Guvern, a ajuns și pe masa CNA pentru un nou aviz - al treilea în decursul unei săptămâni.

Cum explică Guvernul urgența și nevoia acestei ordonanțe?

  • „dificultățile persistente cu care se confundă posturile de televiziune și radio din România.”
  • „necesitatea de a oferi publicului românesc programe informative și educative de cât mai bună calitate.”
  • „susținerea acelor posturi care alocă resurse financiare și umane importante pentru producția și difuzarea de programe de informare, culturale și educative, programe despre care se știe că sunt costisitoare în termeni economici și, în plus, au valoarea comercială redusă comparativ cu programele de divertisment, film și sport.”

ordonanta Guvern

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • nu sa le tina fidele, ci sa le tina pe Linia de plutire, ca sa nu dea chix. daca una sau mai multe Televiziuni dispar, unde mai vedem Concertele lui Andre Rieu de exemplu? sau unde mai auzim de Rares Bogdan???
  • de acord. rcs (adica digi24) mereu va avea bani atata timp cat va avea clienti. si din Banii platiti de abonatii rcs la Cablu se duc la digi24. fara Banii de la abonati, digi ar fi in aceiasi situatie ca si antena 1, antena 3, realitatea, romania tv, tvr, etc.
  • se vede ca multe Posturi precum, antena 1, antena 3, digi24, realitatea tv, romania tv, tvr, etc, nu mai au Bani si se ajunge la CERSIT ca sa mai reziste pe Micul Ecran. la cate Posturi de asa zise "Stiri" sunt, e clar ca se face o implozie. sa vedem cine mai rezista dupa toata Mascarada si Circul asta ieftin.

Trimite un comentariu