Skip to main content

Fostul preşedinte al SRR, Demeter Andras, şi Directorul Operei Ioan Dincă, trimişi în judecată

 
Demeter RL
Demeter RL

Demeter Andras Istvan, fost şef al radioului public, a fost trimis în judecată pentru conflict de interese. Alături de acesta a mai fost trimis în judecată şi directorul Operei, Ioan Dincă, alături de alte cinci persoane din conducere pentru abuz în serviciu şi fals în declaraţii, anunţă Mediafax.

Publicitate

Demeter Andras Istvan este acuzat că, în calitate de preşedinte-director general al SRR, în perioada 12 iulie 2010 - 1 ianuarie 2012, a semnat trei acte prin care Dincă a obţinut drepturi salariale de 111.119 lei. Actele au fost încheiate în condiţiile în care atât înainte, cât şi ulterior perioadei de referinţă iulie 2010 - ianuarie 2012, Persoana Fizică Autorizată "Demeter Andras Istvan" a avut raporturi comerciale cu Teatrul Naţional de Operetă "Ion Dacian", reprezentat de Dincă.

Astfel, Demeter Andras Istvan a obţinut foloase patrimoniale în cuantum total de 104.258,53 lei, în baza ordinelor de plată semnate de Dincă, precum şi prin contractele de prestaţii artistice semnate de acesta din partea beneficiarului TNO.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus