Skip to main content

Mediafax: RCS&RDS şi Telekom ar fi interesate de drepturile pentru Liga I. Ce sume oferă

 
Look TV Aici este fotbalul
Look TV Aici este fotbalul

Companiile RCS-RDS şi Telekom şi-au arătat interesul pentru drepturile de difuzare ale meciurilor din Liga I, deşi s-a scurs doar un an din cei cinci de contract între ISB şi Liga Profesionistă de Fotbal.

Publicitate

Acestea le-ar oferi cluburilor între 25 şi 28 de milioane de euro pe sezon pentru preluarea în comun a drepturilor TV ale meciurilor din Liga I, în cazul în care actuala înţelegere dintre LPF şi firma ISB se va rupe, din cauza dorinţei maltezilor de a diminua valoarea contactului, scrie Mediafax.

„Am primit o ofertă scrisă din partea companiei RCS-RDS privind drepturile TV. Oferta RCS este făcută împreună cu Dolce. Cred că au primit-o toate cluburile din Liga I. Este o propunere care se întinde pe patru ani, cu o valoare cuprinsă între 25 şi 28 de milioane de euro pe sezon. Fără discuţie, este o propunere mult mai avantajaoasă decât ceea ce ne-a oferit ISB-ul", a declarat, pentru Mediafax, conducătorul unui club din Liga I.

La 8 iunie, Adunarea Generală a LPF a respins propunerea ISB, deţinătorul drepturilor TV pentru meciurile din Liga I, de a diminua valoarea contractului. Conducătorii cluburilor l-au împuternicit pe preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, să discute cu reprezentanţii companiei pentru ca prevederile contractului de valorificare a drepturilor TV să fie respectate. O decizie în ceea ce priveşte suma pe care o va primi LPF în sezonul următor va fi luată în Adunarea Generală de astăzi, în funcţie de finalitatea discuţiilor dintre preşedintele Iorgulescu şi ISB.

Până la 15 iunie, ISB trebuie să achite 17 milioane de euro ligii, reprezentând prima tranşă din valoarea drepturilor TV pentru sezonul 2015/2016, în caz contrar cluburile din Liga I fiind decise să rupă contractul cu firma din Malta.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ștefan ștefan
    Mediafax: RCS&RDS și Telekom ar fi interesate de drepturile pentru Liga I. Ce sume oferă Păi Media fax sebagă și ei în așaceva că nu mai înțeleg nimic din articol.
  • Sas Viorel Sas Viorel
    Scuze iulia te rog am gresit. Numele

Trimite un comentariu

sus