Skip to main content

Ce ziare au publicat poza cu Gabriel Cotabiță și infirmiera pe patul de spital: Click pe prima pagină. Adevărul, singurul ziar quality care a dat captura

 

Libertatea-15-07-2015Dacă nu puține au fost posturile TV care au difuzat fotografia cu infirmiera alături de Gabriel Cotabiță pe patul de spital, pe print lucrurile au fost diferite. Doar trei ziare au publicat fotografia și unul singur pe prima pagină. În România liberă și în Evenimentul zilei, subiectul nu există deloc.

Publicitate

Singurul cotidian care a publicat fotografia pe prima pagină a fost tabloidul Click. Imaginea este foarte ușor blurată, dar chipul artistului aflat pe patul de spital este ușor de zărit.

Titlul din Click:

"Cotabiță poate lua 50.000 de euro pentru poza asta!" Gabriel Cotabiță a fost fotografiat de o infirmieră când se afla la terapie intensivă. Avocații spun că artistul poate cere daune morale uriașe pentru umilința la care a fost supus.

Ziarul Libertatea a deschis tot cu un subiect legat de Cotabiță: Fetele lui Cotabiță au cedat! Tratament în schimbul exclusivității! Ziarul scrie că un filmuleț în care Cotabiță apare plimbându-se prin curtea spitalului a fost realizat cu acceptul celor două fiice ale artistului, și “reprezintă cecul în alb pentru medicamente și serviciile medicale de care artistul are nevoie.” Libertatea publică fotografia cu infirmiera, însă pe interior, într-un timbru de aproximativ 4 cm.

Dintre ziarele quality, Adevărul este singurul titlu care abordează subiectul. Articolul are o trimitere pe prima pagină – Scandal la Urgență: o infirmieră s-a pozat cu Cotabiță la reanimare - și publică fotografia în interior. Pe penultima pagină, Adevărul publică imaginea, așa cum a fost preluată de la WowBiz, fără blur.

Difuzare fotografiei de către aproape toate posturile TV a fost amendată de fostul membru CNA Narcisa Iorga. "Televiziunile care au difuzat imaginile cu artistul aflat sub tratament, fără să protejeze imaginea acestuia prin blurare, se fac vinovate de atingerea demnității sale și dreptului acestuia la propria imagine", a scris ea.

Ce televiziuni au dat imaginea pe post și cine a blurat-o, aici.

Citește și:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Trimite un comentariu