Skip to main content

Jurnalistul Adelin Petrişor spune că șeful TVR ar fi intervenit pentru ca o ştire a sa să nu mai fie difuzată la TVR

 
Jurnalistul Adelin Petrişor spune că șeful TVR ar fi intervenit pentru ca o ştire a sa să nu mai fie difuzată la TVR
Adelin Petrisor

Jurnalistul Adelin Petrișor scrie pe blogul personal Stelian Tănase, șeful postului public, ar fi intervenit pentru ca o știre a sa despre TVR să nu mai intre pe post, după ce în primă fază fusese difuzată, ieri, la Telejurnalul de la ora 14.00. Jurnalistul remarcă tot pe blog că Stelian Tănase a spus în interviul acordat aseară lui Mihai Constantin, și difuzat la TVR 1 că respectiva știre nu a fost „redactată bine”.

Publicitate

Pe de altă parte, Raluca Stroe Brumariu, directorul interimar al știrilor TVR, a declarat pentru paginademedia.ro că nu a primit niciun ordin pentru a nu difuza vreo știre pe post. Declarația integral, în continuare.

Ce s-a întâmplat:

Adelin Petrișor s-a ocupat ieri de realizarea unei știri despre scoaterea popririi de pe conturile TVR de către ANAF. Știrea de 1 minut și 37 de secunde a fost difuzată ieri în jurnalul de la ora 14.00. Materialul începe cu imagini video cu Stelian Tănase ieșind dintr-o mașină, pentru a se întâlni cu câțiva angajați care se strânseseră în curtea TVR. Pe fundal se aude cum unul dintre angajați strigă „Demisia!”.

Materialul lui Adelin Petrișor nu a mai intrat însă în jurnalele de la ora 18.00 de pe TVR 2 și nici la 20.00, pe TVR 1. A fost difuzată totuși o știre mai scurtă despre conturile TVR la Telejurnalul de la ora 20.00, spre final, știre ilustrată doar cu imagini cu Stelian Tănase.

„Știrea mea l-a deranjat pe însuși președintele Stelian Tănase. El a sunat la știri și materialul nu a mai intrat și la jurnalele de seară. Președintele a simțit că nu e suficient și într-o ediție specială a ținut să menționeze că știrea nu a fost “redactată bine”. Pe bune? O știre care te dezavantajează nu e neapărat proastă, domnule Tănase”, a scris Adelin Petrișor pe blogul său.

Contactată de paginademedia.ro, Raluca Stroe Brumariu, directorul interimar al știrilor TVR, a declarat: „Eu nu am dat niciun ordin să se scoată vreo știre. Am avut o discuție cu Stelian Tănase care mi-a spus că din punctul său de vedere știrea nu este bine redactată, dar nu mi-a cerut să o scot de pe post. Nu există nimeni care să spună că eu am cerut așa ceva.”

Întrebată de ce nu a mai intrat știrea în jurnalele care au urmat, aceasta a declarat: „Stirea a intrat la ora 20 intr-o forma mai scurta, la decizia producătorilor. Jurnalul a fost scurtat având în vedere ca urma ediția specială (interviul dat de Stelian Tănase lui Mihai Constantin - n.r.)”.

În ediția specială de joi seara, în care Stelian Tănase a vorbit despre situația TVR, acesta a făcut referire la ştirea realizată de Adelin Petrişor, fără a-i preciza însă numele jurnalistului, spunând despre aceasta că "era prost redactată".

Știrea realizată de Adelin Petrișor, în continuare:

http://media.tvrnews.ro/video_local/201507/tvr-untitled-project-1-mpeg4-16x9-97103900_97103900.mp4

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu