Skip to main content

Klaus Iohannis a promulgat modificarea legii Audiovizualului care permite demiterea președintelui CNA

 
Klaus Iohannis a promulgat modificarea legii Audiovizualului care permite demiterea președintelui CNA
2014_03_18_cna-viorel vasile buda si laura georgescu 2_rsz

Președintele Klaus Iohannis a promulgat astăzi legea pentru modificarea art. 20 din Legea audiovizualului, care permite demiterea președintelui Consiliului Național al Audiovizualului, potrivit unui anunț postat pe site-ul Administrației Prezidențiale.

Aceasta este o modificare majoră având în vedere că, de la promulgarea legii, în 2001, membrii CNA (inclusiv președintele) puteau fi demiși numai în două situații: dacă primește o condamnare penală definitivă și dacă nu-și poate exercita mandatul pe o perioadă de cel puțin șase luni.

Publicitate

Noul articol din Legea Audiovizualui a fost inițiat de Georgica Severin (PSD) și Gigel Stirbu (PNL), cei doi fiind si presedintii comisiilor de cultura de la Senat, respectiv Camera Deputatilor, si fusese respinsa de Camera Deputatilor. Potrivit articolului, promulgat astăzi de președinte, respingerea de catre Parlament a raportului anual de activitate al CNA atrage, de drept, demiterea din functie a presedintelui Consiliului National al Audiovizualului.

Parlamentul va numi apoi un nou președinte al Consiliului pentru restul de mandat al fostului președinte. Fostul președinte demis nu mai poate fi reales în funcție până la expirarea mandatului de membru CNA.

În prezent, CNA este condus din funcția de președinte de Laura Georgescu, trimisă în judecată de către DNA pentru pentru abuz în serviciu și instigare la fals.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Lege incompleta. Trebuia ca la respingerea raportului sa isi piardă mandatul toti membrii CNA . La incompetenta si slugărnicia politica de care au dat si dau dovada, ar trebui demisi si puși sa aducă bani de acasa pentru haosul pe care l au instalat in audiovizual.

    De la inițiatori nu așteptăm mai mult, sunt politicieni si trebuie sa isi respecte angajamentele date fata de PSD PNL PDL ..
    Așteptam mai mult de la președintele nostru, asa nu ne luam tara înapoi...

Trimite un comentariu