Skip to main content

RCS vrea să preia o licență radio a unui deputat PSD din Galați. CNA a amânat luarea unei decizii

 

Consiliul Național al Audiovizualului a amânat luarea unei decizii în cazul solicitării de cesiune de către RCS a unei licențe Radio 1 din Galați. Postul este deținut de familia deputatului PSD Florin Pâslaru.

Consiliul a analizat în ședința de astăzi cedarea unor licențe operate de societatea PAF Media către alte două firme, Biocenter din Tecuci (pentru licențele din Tecuci și Târgu Bujor) și RCS&RDS (frecvența de Galați care ar fi folosită pentru retransmiterea Pro FM).

Publicitate

Însă, potrivit inspectorului CNA, postul de radio a avut emisia întreruptă pentru o perioadă mai mare de 90 de zile. De menționat că, potrivit Legii Audiovizualului acest lucru ar însemna retragerea licențelor. Mai exact, articolul 57, alineatul 1 din Legea audiovizualului spune că „Licenţa audiovizuală analogică se retrage de Consiliu în următoarele situaţii: b) titularul încetează să difuzeze serviciul de programe pentru care i s-a acordat licenţa audiovizuală mai mult de 90 de zile, pentru motive de natură tehnică, şi mai mult de 96 de ore, pentru orice alte motive imputabile titularului".

Manuela Cazan, reprezentanta Radio 1, le-a spus membrilor că aceste întreruperi au avut loc din cauza problemelor financiare. Pe de altă parte, aceasta a spus în repetate rânduri că nu cunoaşte foarte bine situaţia în ceea ce priveşte durata pentru care a fost întreruptă emisia, întrucât a fost plecată din țară.

Consiliul a fost însă îngăduitor cu postul de radio, amânând luarea unei decizii în acest caz, lăsându-i Manuelei Cazan un răgaz pentru a aduce eventuale dovezi că postul de radio ar fi emis totuși. „Dacă reușiți să aduceți dovada într-o ședință viitoare cum că postul a emis și atunci vom vedea de ce inspectorul nostru nu a auzit postul de radio. Eu unul sunt dispus să vă acord această șansă ținând cont de circumstanțele pe care le-ați spus, și anume că nu ați fost în țară și că nu ați fost sub control. Dacă există vreo posibilitate prin care puteți aduce o dovadă că postul a emis măcar în acele zile în care conform propriilor notificări ar fi emis, eu sunt dispus să propun acordarea acestor amânări”, a spus Radu Herjeu.

„Eu zic că altă soluție nu am decât aceea de a încerca să vă aduc dovezi”, i-a răspuns Manuela Cazan.

Pe de altă parte, Lorand Turoș, membru CNA, a reamintit un caz recent al retragerii licenței unui post de radio din Târgu Mureș. „Știți când am retras ultima oară o licență de radio pentru depășirea termenului de 90 de zile, la Toplița? Dacă vă amintiți, oamenii au recunoscut că li s-a stricat emițătorul, era zăpadă de doi metri, nici omul de la SNR nu a putut să urce și noi i-am spus: ghinion! Aveau emițătorul, dar nu au ajuns pe munte. Noi am retras licența.”, a explicat Turoș.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Vor sa o foloseasca pentru PRO FM , pentru ca frecventa din zona respectiva este destinata pentru DIGI FM (92,0 - INFO PRO acum )
  • Cred ca nu mai este nicio cale de discutie...ce dovezi sa mai aduca...daca nu au emis 90 de zile...sau mai mult...pai daca aia aduce dovezi, CNAul ar trebui sa isi concedieze / sanctioneze omul de la Galati...ptr incompetenta...si ptr ca a dezinformat Consiliul.

Trimite un comentariu