Skip to main content

RCS vrea să preia o licenţă radio a unui deputat PSD din Galaţi. CNA a amânat luarea unei decizii

 
CNA
CNA

Consiliul Naţional al Audiovizualului a amânat luarea unei decizii în cazul solicitării de cesiune de către RCS a unei licenţe Radio 1 din Galaţi. Postul este deţinut de familia deputatului PSD Florin Pâslaru.

Publicitate

Consiliul a analizat în şedinţa de astăzi cedarea unor licenţe operate de societatea PAF Media către alte două firme, Biocenter din Tecuci (pentru licenţele din Tecuci şi Târgu Bujor) şi RCS&RDS (frecvenţa de Galaţi care ar fi folosită pentru retransmiterea Pro FM).

Însă, potrivit inspectorului CNA, postul de radio a avut emisia întreruptă pentru o perioadă mai mare de 90 de zile. De menţionat că, potrivit Legii Audiovizualului acest lucru ar însemna retragerea licenţelor. Mai exact, articolul 57, alineatul 1 din Legea audiovizualului spune că „Licenţa audiovizuală analogică se retrage de Consiliu în următoarele situaţii: b) titularul încetează să difuzeze serviciul de programe pentru care i s-a acordat licenţa audiovizuală mai mult de 90 de zile, pentru motive de natură tehnică, şi mai mult de 96 de ore, pentru orice alte motive imputabile titularului".

Manuela Cazan, reprezentanta Radio 1, le-a spus membrilor că aceste întreruperi au avut loc din cauza problemelor financiare. Pe de altă parte, aceasta a spus în repetate rânduri că nu cunoaşte foarte bine situaţia în ceea ce priveşte durata pentru care a fost întreruptă emisia, întrucât a fost plecată din ţară.

Consiliul a fost însă îngăduitor cu postul de radio, amânând luarea unei decizii în acest caz, lăsându-i Manuelei Cazan un răgaz pentru a aduce eventuale dovezi că postul de radio ar fi emis totuşi. „Dacă reuşiţi să aduceţi dovada într-o şedinţă viitoare cum că postul a emis şi atunci vom vedea de ce inspectorul nostru nu a auzit postul de radio. Eu unul sunt dispus să vă acord această şansă ţinând cont de circumstanţele pe care le-aţi spus, şi anume că nu aţi fost în ţară şi că nu aţi fost sub control. Dacă există vreo posibilitate prin care puteţi aduce o dovadă că postul a emis măcar în acele zile în care conform propriilor notificări ar fi emis, eu sunt dispus să propun acordarea acestor amânări”, a spus Radu Herjeu.

„Eu zic că altă soluţie nu am decât aceea de a încerca să vă aduc dovezi”, i-a răspuns Manuela Cazan.

Pe de altă parte, Lorand Turoş, membru CNA, a reamintit un caz recent al retragerii licenţei unui post de radio din Târgu Mureş. „Ştiţi când am retras ultima oară o licenţă de radio pentru depăşirea termenului de 90 de zile, la Topliţa? Dacă vă amintiţi, oamenii au recunoscut că li s-a stricat emiţătorul, era zăpadă de doi metri, nici omul de la SNR nu a putut să urce şi noi i-am spus: ghinion! Aveau emiţătorul, dar nu au ajuns pe munte. Noi am retras licenţa.”, a explicat Turoş.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • alex alex
    Vor sa o foloseasca pentru PRO FM , pentru ca frecventa din zona respectiva este destinata pentru DIGI FM (92,0 - INFO PRO acum )
  • geo geo
    Cred ca nu mai este nicio cale de discutie...ce dovezi sa mai aduca...daca nu au emis 90 de zile...sau mai mult...pai daca aia aduce dovezi, CNAul ar trebui sa isi concedieze / sanctioneze omul de la Galati...ptr incompetenta...si ptr ca a dezinformat Consiliul.
  • Iulian Iulian
    Ce naiba i-a apucat pe astia de la RCS&RDS de tot cumpara licente radio?:))

Trimite un comentariu

sus