Skip to main content

Săptămâna rechinilor va fi la Discovery între 24 și 30 august. Cum arată programul

 
Săptămâna rechinilor va fi la Discovery între 24 și 30 august. Cum arată programul
BEST BITES: 25 great shark moments

Seria de emisiuni dedicate rechinilor, Shark Week, revine pe Discovery Channel între 24 și 30 august, în fiecare seară, de la ora 23.00, cu cele mai multe ore de programe despre rechini din întreaga sa istorie de 28 de ani, anunță postul de televiziune.

Ediția din această vară va include programe despre istoria celui mai impunător rechin de pe coasta Cubei, poreclit "El Monstruo", studii ale cercetătorilor despre cei mai spectaculoși și neobișnuiți rechini de pe glob sau experiențe ale experților Jeff Kurr, Andy Casagrande și Dickie Chivell din largul coastei de vest a Peninsulei Baja California din Mexic, unde trăiesc cele mai mari exemplare de rechin alb.

Publicitate

Pe lângă grila specială de programe dedicate rechinilor, Discovery a pregătit și o enciclopedie online – Sharkopedia – un ghid care aduce noutăți despre rechini, fotografii, infografice, hărți, concursuri și foarte mult conținut interactiv.

Rechinul Discovery va călători prin țară cu caravana UPC în localitățile Timișoara, Târgu-Jiu, Târgu Secuiesc, Moreni și Turda, iar admiratorii vor avea ocazia să-și facă poze cu el. În fiecare zi, primii 150 de fani vor primi poze și coifuri cu aripioara de rechin, iar restul își vor regăsi pozele pe pagina de Facebook UPC România.

Rezumatul programelor în Săptămâna rechinilor:

Insula mega rechinilor – luni, 24 august, de la ora 23.00
Programul urmărește trei experți în rechini, Jeff Kurr, Andy Casagrande și Dickie Chivell, care ajung în Guadalupe, o insulă vulcanică în Pacific, în largul coastei de vest a Peninsulei Baja California din Mexic. Aici trăiesc unele dintre cele mai impunătoare exemplare de rechini albi din lume, iar Kerr, Casagrande și Chivell caută unul dintre cei mai mari rechini albi găsiți vreodată, folosind diverse tehnologii și metode inovatoare.

Un rechin de legendă – marți, 25 august, de la ora 23.00
Oamenii de știință o caută pe așa-numita ”Ioana Shark”, cel mai mare exemplar de rechin femelă căruia i-a fost montat vreodată un dispozitiv de monitorizare.

Întoarcerea marelui rechin alb – miercuri, 26 august, de la ora 23.00
Programul își propune să explice de ce o serie de atacuri ale marilor rechini albi s-au produs cu precizie matematică pe aceeași plajă, în aceeași lună, la interval de doi ani. Locul este Surf Beach, în California. Ultimele două atacuri, din 2010 și 2012, s-au soldat cu victime.

• Rechinii cubanezi – joi, 27 august, de la ora 23.00
În urmă cu 70 de ani, un exemplar considerat cel mai masiv rechin capturat vreodată în lume a fost prins în largul coastelor Cubei, un mare rechin alb de aproape 6,5 metri lungime, poreclit "El Monstruo." Rechini cubanezi marchează o premieră pentru Shark Week: o expediție în Cuba care reunește cercetători americani și cubanezi, în încercarea de a răspunde la întrebarea ”Mai există și alți rechini de mari dimensiuni în această zonă încă neexplorată a lumii?”.

Rechinii din abis – vineri, 28 august, de la ora 23.00
Shark Week vine și cu a treia parte din Rechinii din abis, o serie de mare succes în rândul iubitorilor acestor programe. Anul acesta, Paul Clerkin, expert în rechini, se întoarce în cele mai adânci și mai întunecate zone ale oceanului pentru a se apropia cât mai mult de unii dintre cei mai neobișnuiți rechini de pe glob, rareori filmați până acum.

• Marele rechin mako – sâmbătă, 29 august, de la ora 23.00
Rechinii mako sunt cea mai rapidă specie de rechini din lume. Trăiesc în ape calde, dar și la temperaturi mai scăzute, în străfundurile oceanului, dar și în ape mai puțin adânci din apropierea țărmului. Și totuși, știm prea puține despre marii rechini mako care trăiesc în Golful Mexic

• Invazie de rechini în Florida – duminică, 30 august, de la ora 23.00
De ce coasta Floridei este noul punct de atracție pentru marii rechini albi din Atlantic? Biologul marin Dr. Greg Skomal monitorizează prădătorii de lângă Cape Cod, ca să afle.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu