Skip to main content

Săptămâna rechinilor va fi la Discovery între 24 şi 30 august. Cum arată programul

 
BEST BITES: 25 great shark moments
BEST BITES: 25 great shark moments

Seria de emisiuni dedicate rechinilor, Shark Week, revine pe Discovery Channel între 24 şi 30 august, în fiecare seară, de la ora 23.00, cu cele mai multe ore de programe despre rechini din întreaga sa istorie de 28 de ani, anunţă postul de televiziune.

Publicitate

Ediţia din această vară va include programe despre istoria celui mai impunător rechin de pe coasta Cubei, poreclit "El Monstruo", studii ale cercetătorilor despre cei mai spectaculoşi şi neobişnuiţi rechini de pe glob sau experienţe ale experţilor Jeff Kurr, Andy Casagrande şi Dickie Chivell din largul coastei de vest a Peninsulei Baja California din Mexic, unde trăiesc cele mai mari exemplare de rechin alb.

Pe lângă grila specială de programe dedicate rechinilor, Discovery a pregătit şi o enciclopedie online – Sharkopedia – un ghid care aduce noutăţi despre rechini, fotografii, infografice, hărţi, concursuri şi foarte mult conţinut interactiv.

Rechinul Discovery va călători prin ţară cu caravana UPC în localităţile Timişoara, Târgu-Jiu, Târgu Secuiesc, Moreni şi Turda, iar admiratorii vor avea ocazia să-şi facă poze cu el. În fiecare zi, primii 150 de fani vor primi poze şi coifuri cu aripioara de rechin, iar restul îşi vor regăsi pozele pe pagina de Facebook UPC România.

Rezumatul programelor în Săptămâna rechinilor:

Insula mega rechinilor – luni, 24 august, de la ora 23.00
Programul urmăreşte trei experţi în rechini, Jeff Kurr, Andy Casagrande şi Dickie Chivell, care ajung în Guadalupe, o insulă vulcanică în Pacific, în largul coastei de vest a Peninsulei Baja California din Mexic. Aici trăiesc unele dintre cele mai impunătoare exemplare de rechini albi din lume, iar Kerr, Casagrande şi Chivell caută unul dintre cei mai mari rechini albi găsiţi vreodată, folosind diverse tehnologii şi metode inovatoare.

Un rechin de legendă – marţi, 25 august, de la ora 23.00
Oamenii de ştiinţă o caută pe aşa-numita ”Ioana Shark”, cel mai mare exemplar de rechin femelă căruia i-a fost montat vreodată un dispozitiv de monitorizare.

Întoarcerea marelui rechin alb – miercuri, 26 august, de la ora 23.00
Programul îşi propune să explice de ce o serie de atacuri ale marilor rechini albi s-au produs cu precizie matematică pe aceeaşi plajă, în aceeaşi lună, la interval de doi ani. Locul este Surf Beach, în California. Ultimele două atacuri, din 2010 şi 2012, s-au soldat cu victime.

• Rechinii cubanezi – joi, 27 august, de la ora 23.00
În urmă cu 70 de ani, un exemplar considerat cel mai masiv rechin capturat vreodată în lume a fost prins în largul coastelor Cubei, un mare rechin alb de aproape 6,5 metri lungime, poreclit "El Monstruo." Rechini cubanezi marchează o premieră pentru Shark Week: o expediţie în Cuba care reuneşte cercetători americani şi cubanezi, în încercarea de a răspunde la întrebarea ”Mai există şi alţi rechini de mari dimensiuni în această zonă încă neexplorată a lumii?”.

Rechinii din abis – vineri, 28 august, de la ora 23.00
Shark Week vine şi cu a treia parte din Rechinii din abis, o serie de mare succes în rândul iubitorilor acestor programe. Anul acesta, Paul Clerkin, expert în rechini, se întoarce în cele mai adânci şi mai întunecate zone ale oceanului pentru a se apropia cât mai mult de unii dintre cei mai neobişnuiţi rechini de pe glob, rareori filmaţi până acum.

• Marele rechin mako – sâmbătă, 29 august, de la ora 23.00
Rechinii mako sunt cea mai rapidă specie de rechini din lume. Trăiesc în ape calde, dar şi la temperaturi mai scăzute, în străfundurile oceanului, dar şi în ape mai puţin adânci din apropierea ţărmului. Şi totuşi, ştim prea puţine despre marii rechini mako care trăiesc în Golful Mexic

• Invazie de rechini în Florida – duminică, 30 august, de la ora 23.00
De ce coasta Floridei este noul punct de atracţie pentru marii rechini albi din Atlantic? Biologul marin Dr. Greg Skomal monitorizează prădătorii de lângă Cape Cod, ca să afle.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus