Skip to main content

Tolontan despre situația de la Gândul și despre plecarea lui CTP: „Administratorii judiciari ai companiei ar fi vrut să închidă ”gîndul” și alte site-uri, iar Sîrbu a salvat ce mai era de salvat”

 
Tolontan despre situația de la Gândul și despre plecarea lui CTP: „Administratorii judiciari ai companiei ar fi vrut să închidă ”gîndul” și alte site-uri, iar Sîrbu a salvat ce mai era de salvat”
cristian tudor popescu

„Cristian Tudor Popescu a demisionat de la Gîndul fără emfaza victimizatoare pe care o cer vremurile”, scrie jurnalistul Cătălin Tolontan despre plecarea lui CTP de la Gândul, ziarul pe care acesta l-a fondat, pe hârtie, în 2005. „Dar Cristian Tudor Popescu a plecat de la gândul.info printr-un post scriptum de o eleganță seacă. A schimbat cîteva replici cu Adrian Sîrbu, potrivit surselor din Mediafax, dar le-a păstrat pentru el. Amîndoi le-au păstrat.”, a scris Tolontan pe blog într-o postare intitulată Cel mai talentat și mai ferm dintre noi.

Jurnalistul scrie și despre plecarea redactorului-șef de la Gândul, Florin Negruțiu, care „s-a petrecut după același ritual al decenței.”, mai scrie Tolontan.

Publicitate

Jurnalistul GSP explică și problemele de la Gandul. „Adevărul fără ieșire e următorul: administratorii judiciari ai companiei ar fi vrut să închidă ”gîndul” și alte site-uri, iar Sîrbu a salvat ce mai era de salvat cu prețul reducerii generale a salariilor. Cînd ajungi în insolvență, controlezi compania din manșă, fără un motor. Faci și tu în aer ce se mai poate.”

Tolontan mai scrie că plecarea lui CTP de la Gândul.info are „ceva simbolic în ea”: „Editorialistul nu va înceta să scrie, dar se desparte de presa mainstream. Publicului de masă, dacă putem spune asta cînd e vorba de audiența pe are o face un post care cultivă normalul, îi rămîne colaborarea ziaristului cu Digi 24, televiziune care l-a adus din timp pe Cristian Tudor Popescu în locul lui Emil Hurezeanu. Două temperamente diferite, două voci necesare în distracția și cinismul din jur.”

„Pentru meseria noastră, CTP a fost cel mai talentat și mai ferm. Ierarhiile sînt mereu subiective, de acord. Mulți oameni au har și destui au curaj, dar dacă e să riscăm clasamente istorice, poate că nici unul nu și-a marcat epoca prin tonul său precum Cristian Tudor Popescu. (...) Cristian Tudor Popescu n-a fost cel mai important făcător de echipe sau de ziare. După o ierarhie la fel de atacabilă, Ioanițoaia și Cristoiu au scrijelit istoria liderilor și e greu să-i mai detroneze cineva că dispare forma de organizare.”, a mai scris Tolontan.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Maruta "it's not his game"... Tolontan cu basistii se lupta, cu Udrea, Bica, Boc, n-are el treaba cu MESERIA...Ordinu' se executa nu se discuta...
  • Păi nevastă-sa lucrează sau a lucrat ca producător la Măruță.
    Deci cunoaște toate mizeriile...
  • Dacă tot a revenit domnul Tolontan cu o opinie despre MESERIA pe care o slujește și domnia sa, aș fi fost curios să aflu și punctul său de vedere asupra cazului Măruță și a votului de la CNA. De fapt nu doar că aș fi fost curios, dar chiar mă așteptam la o reacție a domniei sale pe tema asta. Dar... nimic.

Trimite un comentariu